video: cadavru abandonat în mijlocul unei curți de pe 9 mai - sibianul nu a putut fi resuscitat - vecinii sunt revoltați

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Sibiu a decedat și a fost lăsat să zacă în curtea imobilului în care locuia. Familia și vecinii sibianului sunt revoltați fiindcă acesta nu a fost transportat la IML pentru investigații.

Sibian decedat. Nu este moarte suspectă
Totul s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 9.00. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu a fost solicitat să intervină pe strada 9 Mai, acolo unde se afla un pacient care acuza că are febră și tuse. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a murit o oră mai târziu, medicii ajunși la fața locului nemaiputând face nimic decât să constate decesul.

„A fost trimis un echipaj de tip B. Bărbatul avea febră și tuse. Echipajul l-a luat din casă cu scaunul pentru a-l duce la spital, iar în momentul în care a coborât scările a făcut stop cardio-respirator. A fost chemat și un echipaj de tip C cu medic, pacientul a fost resuscitat aproximativ 40 de minute, însă nu a mai răspuns la manevre și a decedat”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu. Potrivit informațiilor transmise de SAJ, pacientul avea mai multe afecțiuni, printre care obezitate, hipertensiune și făcea și dializă.

După ce a fost constatat decesul bărbatului, echipajul SAJ a sesizat Poliția. „Noi am anunțat poliția, iar poliția a rămas să vorbească cu medicul de familie și cu Medicina Legală. Noi nu avem voie să transportăm persoane decedate”, mai spune purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

Între timp, un echipaj de Poliție s-a prezentat la fața locului. „Colegii mei au răspuns unui apel la solicitarea SAJ. Pacientul avea mai multe afecțiuni medicale, nu era în evidențe ca fiind suspect de COVID-19. Este un caz medical. Nu s-au desfășurat cercetări la fata locului fiindcă nu s-a impus. Nu sunt suspiciuni”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Familia și vecinii sunt revoltați – Au rămas cu decedatul în curte și nu știu ce să facă

https://www.dailymotion.com/embed/video/x7tcsii?fbclid=IwAR2hECOQCghDgCksryuNphwsK7pDN3kofIU0A2QYFPsj1aAxx3MSZRfG0Ik

Familia și vecinii sunt revoltați fiindcă trupul neînsuflețit al bărbatului a fost abandonat în mijlocul curții imobilului. „Ne-au lăsat cu mortul în curte de la ora 10. E bătaie de joc. Ne-au lăsat cu mortul și nu a venit nici DSP-ul, nici nimeni ca să mai constate altceva. Este ilegal ce se întâmplă. (…) Este abandonat în mijlocul curții. A fost și Poliția și Salvarea și nu au luat nicio măsură. Ni l-au lăsat aici și au zis să sunăm la pompe funebre”, se aude pe filmare.

În plus, familia este supărată fiindcă, în urmă cu câteva săptămâni, bărbatul fusese internat în spital, dar a fost lăsat să plece acasă.

Sursa video: Facebook TV Sibiu Online

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Niște nesimțiți să nu care mortul la capelă și să-i aprindă o lumânare.

  2. Înțeleg ca familia își dorește sa scape sub orice formă. Ba nemulțumiți de externare, ba că cineva nu le îngroapă ruda decedată. Asta nu e știre. E mizerie umană.

  3. Stiti ce înseamnă echipaj de tip C la ambulanță si transport pe scaun a unei persoane cu insuficientă respiratorie si hipertensiune?
    Moarte sigura!Crima cu premeditare!
    Ar trebui ca familia sa dea în judecată ambulanța.

    1. Insuficiența respiratorie se transporta doar pe scaun desteapto! Omul care nu poate respira nu se întinde pe targa! Dar cum toți ne-am născut cu cartea de medicina pe cap e chiar ușor să îți dai cu părerea.