bisericile din sibiu au început să distribuie sfintele "paști"- cum primim pâinea sfințită în izolare
Cum primești anafura în izolare. De astăzi, Biserica distribuie Sfintele “Paşti” credincioșilor. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noile reguli după care trebuie să se ghideze credincioșii care vor sărbători Paștele în weekend. Astfel, ei nu vor avea voie să participe la slujbă și nici să iasă din casă pentru a lua lumină și anafură, Sfintele Paști urmând să fie distribuite la ușile oamenilor.

Cum primim anafura în izolare

Din cauza măsurilor de distanțare socială și de reducere a mobilității oamenilor, Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite sibienilor de personalul bisericesc, însoțit de maximum cinci voluntari, cu toții fiind obligați să poarte echipament de protecție.

Anafura, Pâinea Sfințită, se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 17:00, dar și duminică, în prima zi de Paște, între orele 06:00 și 12:00.

„Credincioșii care locuiesc la bloc, vor primi Sfintele Paști prin intermediul reprezentanților Asociațiilor de Proprietari, fiecare bloc și scară, va desemna o persoană care ia Paștile și le distribuie celorlalți locatari. Sibienii care locuiesc la casă, trebuie să facă solicitare telefonică la parohia de care aparțin și să ceară livrarea Paștilor la domiciliu”, transmite un reprezentant al Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Lumina Sfântă se distribuie sâmbătă seara, pe 18 aprilie, între orele 22:00 – 24:00

Oamenii vor primi Sfintele Paști și Lumina Sfântă pe fereastră sau în pragul casei. În cazul blocurilor, va fi desemnat un reprezentant voluntar, care va avea un echipament de protecție și care va distribui Lumina celorlalți vecini.

Ultima oră

Comentariul meu