amenzi de peste 220.000 lei joi la sibiu - zeci de oameni pe străzi fără un motiv anume
FOTO: arhivă

Oamenii legii au împărțit 74 de sancțiuni contravenționale joi sibienilor care au ieșit din case fără un motiv întemeiat. S-au dat amenzi de peste 220.000 de lei. 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de 16 aprilie a.c., 151 de polițiști sibieni, 64 de polițiști locali și 6 efective MApN au desfășurat 99 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

„În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 74 de sancțiuni în valoare de peste 220.000 lei, din care una pentru nerespectarea măsurii privind izolarea, 59 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, 4 sancțiuni pentru fapte de natură economică și alte 10 sancțiuni în context”, informează Prefectura Sibiu.

De asemenea, 22 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 590 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificată o persoană care să nu respectă măsura izolării. 13 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

„În cursul zilei de 16 aprilie a.c., aproximativ 140 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării celor 6 misiuni independente, jandarmii au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei”, informează Prefectura Sibiu.

Îndemnăm cetățenii sibieni să respecte recomandările privind conduita de prevenție în perioada Sărbătorilor Pascale, referitoare la răspândirea noului coronavirus Covid-19, impuse de autorități printre care amintim:

– Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
– Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
– Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
– Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
– Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

Ultima oră

Comentariul meu