actualizare - sute de muncitori de la raguse cisnădie carantinați la domiciliu - o angajată a murit de coronavirus

Angajații fabricii Raguse Medizinische Produkte Romania SRL din Cisnădie, care produce echipamente medicale, au intrat în carantină la domiciliu, în Vinerea Mare. Măsura a fost dispusă de către Direcția de Sănătate Publică, în urma unei anchete epidemiologice. O angajată a fabricii a murit marți și cel puțin încă 4 muncitoare au coronavirus.

ACTUALIZARE Prefectura Sibiu a confirmat situația de la Cisnădie și a precizat vineri seara că în ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte Romania SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, aceștia au fost consultați de personalul SAJ Sibiu și ISU Sibiu, iar în urma intervențiilor au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde au fost internați. Momentan se află sub observație iar după caz sub tratament specific”

Angajații fabricii, aproape 300 de oameni, au fost informați în Vinerea Mare că vor intra în carantină împreună cu familiile lor, până pe data de 30 aprilie.

“Am primit toți mesaje prin care ni s-a transmis că DSP a băgat fabrica în carantină, după ce colega noastră a murit. Știu că mai sunt și alte colege care au fost testate și au coronavirus și altele încă nu au primit rezultatul testelor dar au simptome de coronavirus – tușesc, au făcut febră și se simt rău. E focar de Covid în fabrică, sigur e focar. Că altfel nu se luau măsurile astea. Fabrica a fost dezinfectată de două ori deja “, a declarat o angajată a fabricii din Cisnădie, pentru reporterul Ora de Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri dimineață că, o femeie de 50 ani, din județul Sibiu a murit de coronavirus. La nivel național, aceasta este decesul cu numărul 353 și al 11-lea deces din județul Sibiu.

Femeia a fost internată marți la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în stare gravă, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. A fost testată pentru COVID – 19 și rezultatul a fost pozitiv. Din păcate, marți seară, femeia a decedat.

Dacă în cazul celor mai multe decese din cauza SARS – COV – 2 existau comorbidități și boli asociate, în cazul femeii din Cisnădie, nu a fost așa. Femeia nu era cunoscută cu nici un fel de afecțiuni cronice sau de altă natură.

„A stat acasă o săptămână. A anunțat medicul de familie că este bolnavă dar a primit tratament pentru răceală. Așa cum a stat ea, mai stau câteva zeci de femei care lucrau cu ea în fabrică. Nimeni nu le testează. Medicii de familie le-au dat concedii medicale și ele stau acasă și intră în contact cu familia și cu alți oameni”, declarau marți pentru Ora de Sibiu, apropiați ai femeii.

Citește și: SURSE: Primul caz de Coronavirus la Avrig – E vorba despre o femeie care lucrează într-o fabrică

Ora de Sibiu a cerut atunci o reacție oficială din partea prefectului județului Sibiu, Mircea Crețu.

„Vă rugăm să prezentați o poziție oficială privind un potențial focar de COVID 19, la fabrica din Cisnădie. Din informațiile pe care le avem, o femeie a murit marți seară, o alta, din Avrig, a fost confirmată pozitiv și e internată în spital și alte câteva zeci de muncitoare (în jur de 40) sunt în concediu medical cu simptome asemănătoare. Am dori să informăm opinia publică despre felul în care acționează autoritățile medico – sanitare în acest caz”, am scris în solicitarea adresată prefectului Mircea Crețu.

„În cazul femeii de 50 de ani, decedată, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Cu mai multe informații vom veni de îndată ce acheta se va finaliza”, a fost răspunsul transmis, miercuri, redacției Ora de Sibiu.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Cisnadienii care ar trebui sa stea in izolare se plimba prin magazine.
    Nimeni nu ii verifica?

    1. De mai bn de o luna se stie situatia de la cisnadie. De o luna femeile sunt in concediu medical cu simptome covid. Conducerea fabricii nu a facut nimic in privinta asta. Cand vezi ca 40 de angajati sunt in concediu medical,nu iti pui un semn de intrebare? Nu te intrebi ce se intampla? Femeile au fost obligate ieri sa intre in fabrica,desi ele sau opus. D-na director le-a garantat ca nu este nici un pericol. Si totusi.

    2. Mai terminat-o naibii cu corona asta. Sunteți bolnavi mintal și manipulați nu coroane și virusuri