Crește numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus la Sibiu - Acum sunt douăzeci și opt
foto: arhivă

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat, joi, că 28 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 25 sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, iar trei de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu.

„În ceea ce privește personalul din sistemul de sănătate, la nivelul județului Sibiu avem în total 28 de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19. În ceea ce privește personalul din cadrul SCJU Sibiu, avem un total de 25 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS COV-2:

  • Secția de Gastroenterologie: 2 medici, 6 asistenți, 7 personal medical auxiliar
  • Secția ATI: 2 asistenți, 2 personal medical auxiliar
  • Secția Medicală II: 1 asistent, 2 personal medical auxiliar
  • Ginecologie: 1 asistent
  • Personal nemedical: 2 persoane

În cadrul SAJ Sibiu, 2 medici și 1 ambulanțier au fost confirmați pozitiv cu coronavirus”, transmite Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Sibiu.

În județul Sibiu, numărul persoanelor confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 a ajuns joi, 16 aprilie, la 125 de cazuri. În ceea ce privește rezultatele negative, în județul nostru se înregistrează 550 de rezultate negative. Au fost declarate vindecate și externate 25 de persoane. La nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 11 persoane decedate, confirmate pozitiv în urma testării COVID-19.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 597 persoane izolate și 359 persoane în carantină.

 

Ultima oră

Comentariul meu