asistentul din sibiu internat la județean - luptă de trei săptămâni cu coronavirusul dar încă nu s-a vindecat

Asistentul ATI, de la Spitalul Județean Sibiu, infectat cu coronavirus, încă nu a învins boala. La trei săptămâni de la internarea în secția de Boli Infecțioase, ultimul test pentru COVID – 19 a ieșit tot pozitiv.

Asistentul medical din Secția ATI, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, infectat cu noul coronavirus în urmă cu o lună, este în continuare în spital. Acesta are 32 de ani și a fost internat cu diagnostic de COVID – 19, pe data de 27 martie. Avea simptomele specifice bolii – febră, dureri musculare și tuse. După trei zile de tratament s-a simțit mai bine dar testele pentru COVID – 19 au arătat că încă are boala. În total, a făcut patru teste și toate au ieșit pozitive. Ultimul test i s-a făcut luni.

“Sunt tot în spital dar mă simt bine. Doamna doctor spune că, la pacienții diabetici, așa cum e cazul meu, virusul rezistă mai mult. Sunt din nou pe tratament cu Plaquenil de sâmbătă. Ultimul test a fost luni, al patrulea. Toate au fost pozitive. Acum nu mai am niciun simptom, nici temperatură, nici tuse, respir bine”, a spus asistentul pentru Ora de Sibiu.

Șefa Secției de Boli infecțioase, Dr. Victoria Bîrluţiu spune că, de obicei, tratamentul în cazul bolnavilor cu COVID – 19, durează 10 zile dar, în unele cazuri, deși pacienții nu mai au simptome, virusul este în continuare prezent în organism.

“Diabetul este în limite bune, aproape de normal, pot spune. Înainte de internare nu era așa. Acest tratament (n.r. cu Kaletra), este cel mai frecvent folosit dar nu garantează debarasarea de virus. O terapie maximală este de 10 zile. În cazul acesta, din a treia zi de spitalizare, pacientul s-a simțit bine dar nu s-a debarasat de virus. Toate testele efectuate până acum au ieșit pozitive”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Dr. Victoria Bîrluţiu, șefa Secției de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu