Campanie de sprijin emoţional pentru persoanele afectate de coronavirus - ''Suntem aici pentru tine”

Asociația ACT Sibiu, în colaborare cu Asociația Sora, a demarat campania ,,Suntem aici pentru tine”. Campania are ca scop oferirea de sprijin emoțional persoanelor aflate în izolare sau carantină care trec prin stări de singurătate și alte forme de disconfort emoțional. Pe durata pandemiei o echipă de consilieri acordă ajutor prin intermediul unor ședințe online și/sau telefonice gratuite, cu durata de 50 de minute.

,,Mă bucur să fac parte dintr-o comunitate în care numeroase ONG-uri, companii şi voluntari participă activ la ameliorarea situaţiei. Asociaţia noastră a conştientizat importanţa componentei emoţionale în adaptarea la această nouă realitate. Piederea locului de muncă, problemele financiare sau preexistenţa unei boli sunt doar câteva dintre dificultăţile prin care mulţi oameni trec în aceste momente, toate amplificate de sentimentul de incertitudine. Unii dintre noi se bazează mai mult ca oricând pe membri ai familiei sau prieteni însă, din păcate, nu toţi avem parte de cineva apropiat care să ne asculte. Campania a fost creată cu aceste persoane în gând”, a declarat Claudia Buidan, manager de proiect şi preşedintele Asociaţiei ACT Sibiu.
Această iniţiativă nu se adresează doar sibienilor, ci oricărei persoane aflate în izolare pe teritoriul României. Oricine dispune de un telefon de pe care poate efectua apeluri prin reţelele de telefonie fixe/mobile prin internet îi poate contacta pe consilierii noştri la numărul de telefon 0720.687.325 sau la adresa e-mail: suntemaicipentrutine@gmail.com.
Conversaţiile sunt strict confidenţiale, consilierii asumându-şi angajamentul de a respecta caracterul privat al informaţiilor comunicate.
Campania nu vizează persoanele care suferă de o afecţiune mentală şi nu înlocuieşte ajutorul profesional specializat.
Cei care doresc sa susţină această campanie pot dona orice sumă în contul Asociației ACT Sibiu RO03RNCB0227155882540001, deschis la Banca Comercială Română. Din banii strânşi, 5% vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de alimente pentru persoane aflate în situaţii vulnerabile.

Ultima oră

Comentariul meu