vecinii din țara făgărașului nu au cazuri de covid 19 dar s-au mobilizat pentru a finanța spitalul din făgăraș

Țara Făgărașului nu are înregistrat niciun caz pozitiv de COVID 19 potrivit Primăriei din Făgăral, dar Spitalul Municipal din localitate este beneficiarul unui campanii de succes de strângere de fonduri precum și de realocarea banilor de la bugetul local care erau programați pentru evenimentele din acest an. Spitalul din Făgăraș a scos de pe lista de spitale care tratează pacienți cu COVID 19.

Fundaţia Comunitară „Ţara Făgăraşului” a strâns din donaţii, în cadrul unei campanii care s-a derulat în ultima lună, aproape 450.000 de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Făgăraş, bani care se vor adăuga sumelor alocate deja în acest scop de administraţia publică locală.  Conform unui comunicat al Primăriei Făgăraş, suma de 446.292 de lei, adunată în perioada 17 martie – 12 aprilie din donaţii şi sponsorizări de la persoane fizice, parohii şi companii din ţară şi din străinătate, va fi folosită pentru cumpărarea de echipamente pentru protecţia personalului medical şi materiale sanitare.

Pentru dotarea Spitalului Municipal Făgăraș a fost alocată şi suma de 787.000 de lei din bugetul local al Făgăraşului, după ce Primăria şi Consiliul Local au anulat, luna trecută, toate evenimentele cultural-artistice şi sportive prevăzute pentru anul 2020, organizate din bani publici. La această sumă se adaugă sprijinul financiar al opt primării de comune din Ţara Făgăraşului, care au contribuit cu sume între 10.000 şi 50.000 de lei, în urma apelului lansat de primarul municipiului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu.

Spitalul Municipal Făgăraş va trata numai pacienţii de la Centrul de Dializă, pe care îi are deja pe listă, în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus, fiind scos, în urma protestelor conducerii unităţii medicale, de pe lista spitalelor suport pentru tratarea COVID-19 în judeţul Braşov.

Ultima oră

Comentariul meu