lăsați cu sicriul în drum - trupul neînsuflețit al unui bărbat din agnita, reținut de teamă că a murit de coronavirus

Strigător la cer! Rudele unui bărbat de 56 de ani, din Agnita, care a murit marți la Spitalul Județean, au avut parte de o surpriză neplăcută când s-au dus să ia trupul neînsuflețit acasă.

UPDATE: Rudele bărbatului decedat au fost informate de Direcția de Sănătate Publică, că vor putea să ia trupul neînsuflețit de la morgă, joi și au primit dispoziții clare privind înmormântarea. Sicriul va fi sigilat, la fel ca în cazul persoanelor care mor din cauza infecției cu coronavirus și înmormântarea se va face în cadru restrâns.

Din informațiile pe care le avem până în acest moment, după deces, au fost recoltate probe necroptice și urmează să se stabilească dacă bărbatul era sau nu infectat cu COVID – 19. Trupul neînsuflețit va fi înmormântat cu sau fără rezultat. Dacă rezultatul va fi pozitiv, în cadrul anchetei epidemiologice se vor dispune măsuri de izolare pentru cei care au intrat în contact cu bărbatul sau altfel de măsuri.

Bărbatul a ajuns la spital în comă diabetică

Știrea inițială: Bărbatul de 56 de ani a fost internat vineri,10 aprilie, la Spitalul Județean, în comă diabetică. Acesta a fost diagnosticat ulterior și cu pneumonie și a primit tratament de specialitate. Luni, starea bolnavului s-a înrăutățit iar marți dimineață a decedat. Medicul care s-a ocupat de cazul său a anunțat familia și a spus că trupul bărbatului poate fi ridicat de la morgă a doua zi, adică miercuri.

Rudele nu au putut lua trupul neînsuflețit de la morgă

Cu sicriu și toate cele necesare pentru îngropăciune, oamenii s-au dus la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acolo, s-au lovit însă de refuzul categoric al celor din Secția de Anatomie Patologică, de a le da acasă trupul neînsuflețit. Aceștia i-au trimis să ceară detalii de la DSP.

Familia bărbatului decedat nu știe acum dacă acesta a murit de coronavirus sau din altă cauză și vor să știe dacă trebuie să intre în carantină și în ce condiții îl pot îngropa pe bărbat.

„Pe noi ne-au sunat ieri (n.r. marți) de la spital, medicul care s-a ocupat de el. Ne-au spus că a murit înainte de prânz și să stăm liniștiți, că nu a murit de coronavirus. Ne-au spus să venim astăzi (n.r. miercuri) de dimineață la morgă să-l luăm. Am venit cu firmă de pompe funebre de la Agnita, cu sicriul după noi, cu toate cele și n-au vrut să ni-l dea. Nu ne-au spus de ce. Au zis că nici sicriul nu e bun și că trebuie unul special. Au zis să întrebăm la DSP. Dar nici de-acolo n-au știut ce să ne spună”, a povestit pentru Ora de Sibiu, o rudă a bărbatului decedat.

Autoritățile nu au deocamdată informații oficiale

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a declarat pentru Ora de Sibiu că încă nu există informații oficiale în acest caz.

” Nu există încă informații oficiale pentru persoana în cauză. Există un protocol privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus iar dacă există o suspiciune în acest sens, trebuie respectat protocolul specific”, a transmis Andreea Ștefan.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu