video: cornel benchea - "nu știu cine și-ar dori acum să conducă un spital"

Invitat la emisiunea „Interviuri pe față”, cu Delia Pușcă, managerul Spitalului Județean a vorbit și despre finalul său de mandat. Printre altele, a spus și că nu se miră că un singur candidat s-a înscris la concurs pentru șefia SCJU Sibiu.

„Nu mă așteptam la mai multe candidaturi în momentul de față, pentru că nu știu cine și-ar dori la momentul actual să conducă un spital, de asemenea dimensiuni, mai ales într-o asemenea situație. Din nefericire, finalul meu de mandat coincide cu această epidemie și efectiv nu știu cine ar vrea sa vină acum în spital, să se confrunte cu asemenea probleme. Pentru că oricând, indiferent cât de bine ești pregătit, se poate întâmpla orice, ținând cont de faptul că în continuare vin destul de mulți români din străinătate, de multe ori nu ne spun exact ce s-a întâmplat înainte și declară că nu au avut contact cu oameni care vin din zona roșie, și ne trezim mai târziu că a fost așa și pentru cadrele medicale, și pentru pacienți, poate fi prea târziu.”, a declarat Cornel Benchea, la Ora de Sibiu, în emisiunea „Interviuri pe față”.

Până la încheierea perioadei de depunere a candidaturilor pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, un singur candidat s-a înscris la concurs. Medicul Liliana Coldea, actual manager al Spitalului CFR, vrea să preia șefia spitalului județean și urmează să-și prezinte proiectul de management al unității sanitare.

Deocamdată nu se știe însă dacă, odată cu preluarea coordonării spitalelor de către Ministerul Sănătății, s-ar putea interveni și în organizarea concursului pentru postul de manager.

La începutul lunii aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că spitalele vor avea comandă unică pe perioada stării de urgență.

”Guvernul României a decis ca, în perioada pandemiei, toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea administrațiilor locale, să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere ”, preciza atunci ministrul Nelu Tătaru.

Anterior intrării în vigoare a OUG nr.40/2020, contractul de management al lui Cornel Benchea a fost prelungit până în data de 9 mai 2020 sau până la ocuparea postului prin concurs.

Dacă se va respecta calendarul inițial al concursului pentru postul de manager, am putea afla pe 28 aprilie dacă medicul Liliana Coldea va fi noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu