în plină pandemie, digi schimbă echipamentele de internet - la cisnădie au intrat din casă-n casă

Digi (RCS&RDS) și-a trimis mai multe echipe în teren, în județul Sibiu, pentru a schimba echipamentele tehnice pentru Internet din casele sibienilor. Un cititor ne-a transmis că nu i se pare normală această situație, dat fiind contextul pandemiei. 

În plină pandemie de coronavirus, mai multe echipe de la Digi au mers, în cursul zilei de luni, în casele locuitorilor din Cisnădie, pentru a schimba echipamentele tehnice pentru Internet. Oamenii nu au fost anunțați de această intervenție și s-au trezit, pe nepusă masă, cu echipele în fața locuințelor.

Adrian Zoldi, un bărbat din Cisnădie, a luat legătura cu reporterii Ora de Sibiu. Acesta ne-a spus că „distanțarea socială este pentru toată lumea” și nu i se pare normal ca în această perioadă să aibă loc astfel de intervenții.

„Tocmai acum și-au găsit cei de la Digi (RCS-RDS) să schimbe echipamentele tehnice și dacă tot e sărbătoarea Paștelui Catolic, în Cisnădie umblă din casă în casă, probabil cu stropitul de Covid-19”, spune sibianul.

Bărbatul spune că el nu era acasă în momentul în care a ajuns una dintre echipe. „Nu au anunțat că vin. De ce tocmai în perioada asta? Atât de urgentă era intervenția? Eu nu eram acasă când au venit, era băiatul meu și le-a deschis. Dacă eram prezent, nu îi lăsam să intre”, mai adaugă sibianul.

Sibianul este revoltat și totodată îngrijorat fiindcă angajații de la Digi au intrat din casă în casă și, deși aveau echipament de protecție, există în continuare riscul de a răspândi virusul.

„Au avut mănuși, dar au umblat în toate casele. Au pus mâna pe router, pe mouse. Puteau să mai aștepte cu schimbatul echipamentelor, nu cred ca era urgent să vină acum. Pe strada 1 Decembrie din Cisnădie au venit în jur de ora 12, dar cu siguranță au umblat și pe alte străzi. Așa înțeleg dânșii să își facă treaba. Sunt o mulțime de locuințe unde trăiesc copii, bătrâni… Oamenii probabil nu și-au dat seama pe moment și i-au primit în case. Nu sunt de vină angajații care au venit, ci șefii care i-au trimis”, mai spune Adrian Zoldi.

Reporterii Ora de Sibiu au încercat să ia legătura și cu cei de la Digi, însă la numărul de telefon afișat pe site, destinat presei, nu răspunde nimeni.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu