exclusiv: cum arată primul kit românesc de protecție anti-covid 19 - este proiectat la sibiu

O firmă din Sibiu scoate pe piață primul kit complet de protecție, fabricat 100% în România. Materialele pot fi achiziționate de spitalele din țară care se confruntă cu lipsa echipamentelor de protecție. Kit-ul cuprinde combinezon, botoșei tip cizmă, mască de unică folosință, vizieră și șorț din folie polietilenă .

Prototipul primului kit complet de protecție 100% românesc

Ora de Sibiu vă prezintă prototipul primului kit complet de protecție anti – COVID 19, fabricat în România și proiectat la Sibiu. Acesta cuprinde combinezon, botoșei tip cizmă, mască de unică folosință, vizieră și șorț din folie polietilenă . Kit-urile sunt produse la Călan, acolo unde, după izbucnirea crizei coronavirus, au început să se fabrice și primele măști românești de protecție. Atât Spitalul Clinic Județean Sibiu cât și Spitalul Clinic de Pediatrie, ambele spitale – COVID 19, au cumpărat măști de la firma din Sibiu.

exclusiv: cum arată primul kit românesc de protecție anti-covid 19 - este proiectat la sibiu

Kitul românesc, mai ieftin decât cel chinezesc

Materialele utilizate pentru realizarea kit-ului anti – COVID 19, sunt similare cu cele oferite de furnizorii din China şi respectă toate standardele internaţionale. Principalul avantaj al kit-ului „made în România” este însă prețul,  mai accesibil pentru spitale decât cele oferite de furnizorii din China, care au dublat sau chiar triplat preţurile la materialele de protecţie.

“ Fiind un furnizor de articole medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății – multe dintre ele fiind esențiale în combaterea evoluției răspândirii COVID-19 – CORAMED a creat o serie de articole și kit-uri de protecție special dedicate situației actuale. Pe lângă măști și halate de unică folosință, am scos pe piață primul Kit complet de protecție, fabricat 100% în România și realizat la cele mai înalte standarde, din materiale certificate pentru uz medical. Conform specificațiilor tehnice, materialul este impermeabil și se poate folosi în fabricarea echipamentelor de protecție împotriva virușilor”, informează reprezentanții companiei.

CORAMED MEDIZINISCHE PRODUKTE este o companie producătoare cu capital 100% românesc, cu sediul la Sibiu, al cărui domeniu de activitate se dedică în exclusivitate produselor medicale. Cu o gamă de 14.000 de articole, CORAMED este furnizorul principal al majorității instituțiilor medicale din România. Mai multe spitale din țară, au comandat deja primele kituri complete de protecție anti – COVID 19, fabricate de firma din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu