circa o sută de sibieni sunt testați zilnic de covid 19 la spitalul județean
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu testează în jur de 100 de sibieni pe zi pentru COVID 19, potrivit informațiilor transmise de Consiliul Județea Sibiu, într-un comunicat.
„În ceea ce priveşte testarea sibienilor pentru depistarea SARS-CoV-2, în momentul de faţă funcţionează o linie PCR achiziţionată de Fundaţia CON-A, pentru care autorităţile judeţene au reuşit să obţină cu mari eforturi un extractor manual şi unul automat, precum şi o cantitate de început de 2.500 de teste de extracţie, ceea ce permite în acest moment realizarea de aproximativ 100 de teste pe zi”, se arată în comunicatul de presă al CJ Sibiu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii a asigurat 90 % din plata pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR.  „Consiliul Judeţean Sibiu a semnat un contract cu Ministerul Sănătăţii pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie prin transfer de la Ministerul Sănătăţii este de 216.000 lei, iar Consiliul Judeţean Sibiu va asigura o cofinanţare de 10 % pentru realizarea achiziţiei”, se mai precizează în comunicatul CJ Sibiu.
La nivelul judeţului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 116 de persoane şi 512 rezultate au fost negative. Până în acest moment în judeţul Sibiu au fost înregistrate 10 decese şi 13 persoane au fost declarate vindecate şi externate. Toate știrile despre epidemia de coronavirus aici.

Ultima oră

Comentariul meu