programul în săptămâna mare și de paști al marilor magazine din sibiu
FOTO arhivă

Ca să nu se producă aglomerație în marile magazine, autoritățile ne recomandă să ieșim o singură dată și să încercăm să ne luăm produsele rapid, din cât mai puține locuri. Cel mai bine ar fi să ne facem o listă de cumpărături completă pentru masa de Paște, ca să nu pierdem prea mult timp prin magazine și ca să ne deplasăm în afara locuinței cât mai rar.

Special pentru a evita aglomerația, autoritățile au decis prin ordonanță militară ca magazinele care vând produse agroalimentare să poată să își prelungească programul de funcționare cu trei zile înainte de Paște. Ordonanța militară le permite magazinelor să rămână deschise mai multe ore pe zi, pentru că se așteaptă ca numărul de cumpărători să fie mult mai mare decât de obicei. De Paști, orarul va fi prelungit în joia, vinerea și sâmbătă de dinainte de sărbătoare.

Cele mai multe magazine și-au redus programul înainte să fie impuse interdicții ziua – adică când era doar o recomandare să ieșim din case doar pentru cumpărături strict necesare.

Magazinele Lidl vor fi închise de Paști

Potrivit unui comunicat transmis de compania germană, toate unităţile comerciale aparţinând lanţurilor de magazine Lidl din ţară vor fi închise în primele două zile de Paști.
“Şi în 2020, Lidl îşi va închide magazinele din România în prima şi a doua zi de Paşte, respectiv pe 19 şi 20 aprilie. Lidl este primul retailer din România care a implementat, politica de a oferi două zile libere angajaților din magazine cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, respectiv Paşte”, se arată în comunicat.

Programul normal va fi reluat de marţi, 21 aprilie.

”La fel ca în fiecare an, Lidl le oferă tuturor angajaţilor din cele 265 de magazine două zile libere, în prima şi a doua zi de Paşte, pe 19 şi 20 aprilie 2020. Şi în perioada sărbătorilor, retailerul le recomandă atât angajaţilor, cât şi clienţilor, să respecte dispoziţiile autorităţilor şi să continue să practice distanţarea socială, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, transmit reprezentanţii companiei Lidl.

Pe perioada stării de urgență, Lidl a decis ca toate unităţile sale să funcţioneze după un program propriu, modificat.
Și la Sibiu, magazinele sunt deschise de luni – sâmbătă, de la 07:30 -21:00 și duminică, de la 09:00 -18:00.

Kaufland se va deschide în a doua zi de Paşti

Și Kaufland România și-a anunţat programul de Paşti. Luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paşti, magazinele Kaufland vor fi deschise de la 09:00-15:00.
Magazinele Kaufland au program special de funcţionare în perioada 13 – 20 aprilie 2020, după cum urmează:

13-14 aprilie: 07:30-22:00
15-17 aprilie: 07:30-22:00
18 aprilie: 07:30-16:00
19 aprilie: ÎNCHIS

Acum în magazine se intră în grupuri mici, iar cei de peste 65 de ani au prioritate în intervalul 11:00 – 13:00.

 

Ultima oră

Comentariul meu