Cum să decorați un apartament tip studio: sfaturi pentru living și decor

Un apartament tip studio sau o garsonieră nu trebuie să fie înghesuită. Profitați de spațiul dvs. mic cu aceste sfaturi pentru a decora un apartament mic dar foarte chic.

Fiecare tip de design vine cu propriile sale provocări. Există provocări mai simple, cum ar fi ce tip de lustre se potrivesc cu pereții, și există provocări mai dificile în ceea ce privește designul, cum ar fi cum să decorați un apartament tip studio. Cum încadrați camera de zi, bucătăria și dormitorul într-o singură cameră și mai aveți și loc pentru a respira?

Decorarea unui studio sau a unei garsoniere necesită un pic mai multă ingeniozitate, planificare și editare, însă rezultatul final merită tot efortul. Pentru a ne da seama cum să profităm la maxim de spațiul disponibil, ne-am uitat la unii dintre designerii noștri preferați care s-au ocupat de spații mici pentru clienți și pentru ei înșiși. Am pus laolaltă câteva soluțiile elegante și care economisesc spațiu, de la elemente simple și ușoare care pot face o cameră să pară mai mare până la idei de renovare care vor transforma întregul apartament. Încercați-le și s-ar putea să vă întrebați „De ce și-ar dori cineva mai multe camere?”

Introduceți elemente distincte în design

Un apartament tip studio poate fi mic, dar nu există niciun motiv să fie plictisitor. Adăugați atingeri îndrăznețe, cum ar fi o piesă de mobilier vintage sau un perete atrăgător, plin de rame cu printuri în toate culorile curcubeului. Puteți alege, de asemenea, să vopsiți unul din pereți într-o culoare vibrantă, care sa contrasteze cu restul camerei.

Ascundeți elementele mai puțin necesare

O garsonieră trebuie să servească foarte multe scopuri, dar nu trebuie să le servească pe toate în același timp. Găsiți piese care se pliază atunci când nu sunt utilizate, cum ar fi paturile și mesele pliante. Puteți alege o canapea ce se transformă în pat sau o masă care se ascunde într-unul din dulapurile bucătăriei.

Separați zonele camerei

Primul lucru care face ca o garsonieră să arate și să se simtă ca o garsonieră? Un pat plasat în mijlocul camerei, unde îl poate vedea toată lumea. Creați o separare între zona dvs. de dormit și restul spațiului cu ajutorul unor divizoare de cameră, cum ar fi bibliotecile, ecranele pliante sau perdelele. Puteți separa „dormitorul” de restul camerei cu ajutorul unor rafturi pline de cărți.

Nu vă feriți de antichități

Deși profilele subțiri ale mobilierului modern funcționează adesea bine în spații mici, nu există niciun motiv să vă limitați doar la piese noi de mobilier. Unele antichități și piese vintage sunt, într-adevăr, mai mari ca dimensiune, însă există multe opțiuni mici care se vor potrivi perfect într-o garsonieră și vor adăuga un farmec aparte.

Evitați supra-aglomerarea

Secretul în a preveni o garsonieră să pară înghesuită este să vă folosiți cât mai mult de spațiul disponibil și să nu îl aglomerați. Asta include aglomerarea tradițională a camerei, cu prea multe cutii, reviste sau elemente decorative aleatorii, dar și aglomerarea bucătăriei, cu prea multe aparate pe tejghea sau scaune în jurul mesei.

Pentru a vă asigura că profitați de tot spațiul, alegeți o suprafață de gătit cu profil redus. Aragazele de astăzi sunt elegante și moderne, așa că puteți așeza o placă de tăiere sau alte articole pe el atunci când nu le folosiți. Dacă alegeti o plita încorporabilă, de exemplu, o puteți utiliza ca suport pentru tocător sau pentru vasele extra de care aveți nevoie în procesul de gătire, atunci când plita nu este în funcțiune.

Adăugați un plus de înălțime cu perdele

Tavanele înalte pot ajuta o garsonieră să nu pară la fel de înghesuită. Dacă nu le aveți la dispoziție, le puteți falsifica instalând perdele cât mai aproape de tavan. Acest lucru atrage privirea și creează iluzia de mai mult spațiu.

Definiți paleta de culori

Păstrați lucrurile în același ton, mergând pe aceeași paletă de culori în întregul apartament. Alegeți un amestec de tonuri neutre sau un stil îndrăzneț, alegând o nuanță vibrantă.

Ultima oră

Comentariul meu