Amenzi uriașe pentru sucevenii opriți din drum la Sibiu - „Nu am văzut atâția bani în viața noastră”
FOTO: arhivă

Cele nouă persoane din județul Suceava, venite la Sibiu pentru a pleca la muncă în Germania și întoarse din drum de pe Aeroport, au fost amendate usturător. Sucevenii spun că nu își permit să plătească sancțiunile.

Sucevenii prinși la Sibiu că au ieșit din localitatea suceveană aflată în carantină au fost amendați. Aceștia spun însă că, în drum spre Sibiu, au fost opriți de poliție și au fost lăsați să meargă mai departe.

„Noi ştiam că putem pleca la muncă, conform Ordonanţei militare 7. Pe noi ne-a oprit poliţia pe drum, dar aveam toate actele în regulă, contract de muncă, bilet de avion, tot, ne-au lăsat să trecem. La Sibiu ne-au oprit, ne-au zis că nu putem pleca şi ne-au dat şi amendă, câte 20.000 de lei de fiecare. Nu am văzut banii ăştia în viaţa noastră”, a spus unul dintre cei nouă pentru Antena 3.

Una dintre femeile amendate spune că nu are posibilitatea să plătească sancțiunea.

„Eu şi fiica mea am plecat împreună şi ne-au dat amendă amândurora. 200 de milioane mie, 200 ei. Nu ştiu de unde o să plătim”, a spus şi o femeie din localitatea suceveană Pătrăuţi.

Oamenii spun că au plecat cu adeverinţă semnată de primarul comunei şi contrazic autorităţile care au afirmat că ar fi mers prin câmp. „Noi am mers cu autocarul, nu prin câmp. Nu avem bani nici măcar pentru un avocat, să contestăm amenzile astea”, a mai spus un bărbat.

Vă reamintim că cei nouă suceveni au venit la Sibiu și urmau să zboare de aici în Germania, la muncă. Aceștia au fost însă întorși din drum de autorități. Totul s-a petrecut vineri. Detalii aici.

Sursa: dcnews.ro

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu