a murit bebe bozdog - sibiul e mai trist fără glumele lui

Sibiul e mai trist de când umoristul Bebe Bozdog a trecut în neființă. Sibianul a pierdut lupta cu o boală grea și s-a stins la Căminul Spital Carl Wolf, la vârsta de 72 de ani.

Bebe Bozdog ar fi împlinit 73 de ani, pe 13 mai. În urmă cu opt ani acesta a lansat singurul volum de bancuri din spaţiul sibian. Volu­mul „Cu băieţii la Haller Cafe” cuprinde cele mai reușite glume, poante și bancuri, culese în timpul vieții de Bebe Bozdog. Sunt 160 de pagini cu glume mai vechi şi mai noi, mai cu perdea, sau fără, cu femei uşoare şi politicieni proşti, cu personaje precum Bulă, Iţic sau Ștrul.

Scriitorul Valentin Leahu, scria în 2012 despre cartea publicată de Bebe Bozdog, că „este o carte care e de tot râsul”.

Bebe Bozdog era mereu pus pe glume și împrăștia bucurie în jurul său. Acum, curg râuri de lacrimi. Familia și prietenii îl plâng acum și își amintesc cu drag de glumele și bancurile care l-au făcut celebru. Pagina sa de socializare s-a umplut de mesaje de condoleanțe.

„Pentru toți cei ce l-au cunoscut și îndrăgit pe Bebe Bozdog, o piesă ce evocă hohote de râs până la leșin și cel mai spectaculos streeptease performat la petrecerile fabuloase de odinioară, ce țineau trei zile și trei nopți și tot nu ne săturam! De azi, un Sibiu fără el”, scrie o prietenă pe Facebook.

„Odihnește-te în pace, Bebe Bozdog! Nu o să te uităm niciodată. Multumesc că m-ai crescut. Și pentru zeturi. Și pentru glume. Și pentru cărți”, mai scrie cineva.

Un alt prieten își ia rămas bun de la Bebe Bozdog, cu un mesaj la fel de trist.

„Să ai parte de un loc frumos, acolo între îngeri. Drum bun și lin, maestre! Mă bucur că am avut onoarea să te cunosc. Dar șarmul, glumele și momentele minunate petrecute alături de tine, rămân. Odihnă veșnică!”

Dumnezeu să te odihnească în pace, Bebe Bozdog! Să-i faci pe îngeri să râdă în hohote!

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. 0are cum e sa spui toată viata bancuri și pana la urma sa mori trist? Oare cum e sa nu intereseze pe nimeni faptul ca atunci când te-ai stins aveai doua coaste rupte, ultimii dinți din gura sparți și probleme grave la coloana și nu ai reușit sa legi doua cuvinte în ultima săptămână?
    Oare cum e sa te internezi la azil cu o săptămână înainte de a muri și niciun medic de acolo sa nu zică nimic atunci când te-ai stins?
    Oare nu te mai baga nimeni în seama după 70 de ani și deschiderea unui dosar penal e grea și presupune multe acte?
    Oare toți prietenii tai care știau ca e posibil ca moartea sa fi survenit și datorita ultimei bătăi primite tac pentru ca le e frica sau pentru ca și ei la rândul lor sunt prea bătrâni?
    Oare Mish care l-a internat și carat pe brate ar putea sa tacă tot din aceste motive?
    Trist, foarte trist, cum ar zice Bebe, e ca în tenis…

    Zic și eu, ce ar fi sa fie trist, doar asa, ca vorba