foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri
FOTO: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU

Două curse charter sunt programate să zboare vineri de pe Aeroportul Internațional Sibiu, cu destinația Germania. La bordul celor două aeronave se află muncitori sezonieri care merg la cules de căpșuni și sparanghel.

UPDATE: “Cele două zboruri programate astăzi din Aeroportul International Sibiu spre Baden Baden, Germania, vor fi efectuate. Primul zbor se va efectua la ora 15:00 având la bord un număr de 185 de pasageri. Al doilea zbor se va efectua la ora 18:00 având la bord un număr de 95 de pasageri”, transmite Prefectura Sibiu.

foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri foto: încă două curse charter pleacă de la sibiu spre germania - au la bord aproape 300 de muncitori sezonieri

Știrea inițială: ”Vineri sunt programate pe Aeroportul Internațional Sibiu două zboruri charter cu destinația Germania. Una dintre aeronave are o capacitate de 189 de locuri și cea de-a doua de 150”, a anunțat Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

Două zboruri charter cu aproximativ 350 de muncitori sezonieri cu destinaţia Germania ar fi trebuit să decoleze vineri și de pe Aeroportul Iaşi. Cele două curse au fost anulate. Alte șase curse au fost anulate la Cluj-Napoca. Până la ora publicării articolului, nu s-a anunțat nimic despre zborurile programate la Sibiu.

89 de persoane din Sibiu și județele învecinate, au plecat și joi la muncă în Germania, cu o cursă charter.

Un avion A319, al companiei Eurowings, a decolat de pe Aeroportul Internațional Sibiu, cu destinația Dusseldorf. Pasagerii care se aflau la bordul aeronavei,  au fost tot muncitori sezonieri care lucrează în agricultură în Germania. Aceștia ajută la recoltarea sparanghelului alb şi a altor culturi.

Citește și: https://www.oradesibiu.ro/2020/04/09/forfota-pe-aeroportul-sibiu-aproape-100-de-oameni-au-plecat-cu-un-charter-la-munca-in-germania/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=ora+de+sibiu&fbclid=IwAR1fc9y0tUxJUbgnnjO9nv-acv31CPDBDGw_dIyOnPNyFMggJZpt1YeBWJ4

România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în această perioadă, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte.

Ultima oră

Comentariul meu