spitalul județean a testat 260 de sibieni suspecți de coronavirus - cadrele medicale au avut prioritate

La o săptămână de la punerea în funcțiune a aparatului de testare PCR pentru coronavirus, Spitalul Judeţean din Sibiu, cea mai mare unitate medicală din judeţ, a făcut 260 de teste. A fost testat cu prioritate personalul medical.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu poate face, în laboratorul propriu, între 50 şi 80 de teste PCR pacienţilor suspecţi de infectare cu COVID-19

Linia de testare este montată în Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Recoltarea probelor, se face în secţia din spitalul judeţean unde se află pacientul cu suspiciune de infectare cu COVID-19. Se recoltează secreţii nazo-faringiene. Dacă proba este recoltată în cursul dimineţii, rezultatul poate fi aflat în aceeaşi zi sau, cel târziu, în ziua următoare. Până la comunicarea rezultatului, pacienţii rămân internaţi, în condiţii de siguranţă, izolaţi, în cadrul secţiilor unde sunt trataţi.

Spitalul Județean şi-a propus să își crească considerabil capacitatea de testare, cu ajutorul unui extractor automat. La ora actuală, este disponibil un extractor manual, iar linia de testare este deservită de 3 medici primari, instruiţi recent, şi de un biolog cu experienţă.

Printre cele 260 de persoane testate din 3 aprilie și până acum la Spitalul Județean, s-au numărat și multe cadre medicale. Consiliul Județean anunța săptămâna trecută că, au prioritate la testare, angajaţii spitalului care intră în contact cu pacienţii cu suspiciune şi confirmaţi cu COVID-19 dar şi pacienţii cu suspiciune de COVID-19, „cu stare agravată”.

Linia de testare a costat 404.000 lei și a fost cumpărată din donații.

Sibiul este astfel, cel de-al șaselea centru din țară unde se fac teste pentru identificarea infecțiilor cu COVID-19.

 

Ultima oră

Comentariul meu