izolare distractivă - cinci jocuri simple de făcut în casă pentru devoltarea creativității celor mici

Copiii mici sunt adevărate izvoare de energie și curiozitate, mereu dornici de a descoperi lucruri noi, de a absorbi orice ca un burete. Acum în aceste zile în care ne bucurăm la maxim de compania copiilor ca într-o vacanță nelimitată, avem nevoie de idei de activități simple și  ușoare care să dezvolte imaginația și creativitatea celor mici de la 2 la 4 ani.

Venim mai jos cu cinci idei de activități ușoare de făcut în zilele de stat în casă. Micuții le vor adora și cum la vârsta asta le place să repete, vor cere mereu cel puți un bis.

1. Piscina pentru animale

Cu această activitate cei mici pot fi provocați să așeze animăluțele pe dimensiuni, pe specii sau să ghicească câte animale încap în piscină. E un prolej de a folosi micile animale de plastic pe care cu siguranță fiecare copil le-a primit cadou. Pentru a face piscina avem nevoie de un lighean mic sau o oală cu apa, micile figurine de plastic ce înfățișează tot felul de animale sau dinozauri, un scaunel , o riglă care va fi trambulina și o carte ca să o susțină. Puteți foarte bine să folosiți dacă aveți prin casă și  banda dublu adezivă pentru a lipi rigla de scaun. Copilul va ordona animalele după mărime și le va arunca în piscină de pe trambulină, curios să vadă care stropește mai tare. Copii mai mari se vor distra și organizand animalele pe specii. Ca să fie și mai atractiv jocul, puteți adăuga în apă o picătură de șampon, pentru spumă. Cei mici vor fi ocupați ceva vreme și vor învăța lucruri noi distrându-se.

izolare distractivă - cinci jocuri simple de făcut în casă pentru devoltarea creativității celor mici
Sursa:littleworldsbigadventures.com

2. Coșul cu povești

Puneți într-un coș sau o lădiță obiecte din casă, păpuși, jucării, cutiuțe, orice lucruri nepericuloase și provocați-i pe cei mici să creeze povestioare cu jucăriile și obiectele din coș. Veți fi surprinți de câtă imaginație au și vă veți amuza împreună cu ei.

3. Pictură cu mașinuțele

Acesta este un joc mai „murdar” care vă va da puțin de lucru, dar distracția e garantată pentru că orice efort e neprețuit pentru a dezvolta creativitatea celor mici. În cazul de față avem nevoie de puțină acuarelă pe o placă de carton, sau daca aveți în casă puteți folosi un flipchart. Mai e nevoie de o bucată lungă de hârtie care poate fi de ambalaj sau o rolă de hârtie de bucătărie albă pe care să o puneți în continuarea cartonului și niște mașinuțe gata de o călătorie colorată.  Este o activitate foarte simplă iar copiilor le va plăcea nu numai urmele de linii drepte, ci și derapajele și curbele. Când s-au plictisit, dacă mai aveți răbdare, puteți încheia activitatea tot împreună, în baie la duș, unde puteți spăla mașinuțele de acuarelă.

4. Bucătăria imaginară

Lumea gătitului este magică pentru copii. Deoarece sunt mici și încă nu pot fi lăsați în bucătărie, decât dacă aveți o răbdare de fier, puteți „găti” cu plastelină. Puteți utiliza elemente decorative pentru a face un tort sau câteva brioșe colorate folosind formele reale de hîrtie pentru acestea. Le puteți decora și puteți adăuga chiar o lumânare în cazul în care doriți să faceți un tort de ziua de naștere, doar că nu o aprindeți.

5. Circuit cu tuburi

Pentru a face acest joc pentru copii de 3 ani, aveți nevoie să păstrați câteva tuburi de la hârtia igienică sau de la hârtia de bucătărie, scoci ca să le lipiti intre ele, de câteva cutii pentru a le sprijini și de bile mici. Ajutați-i pe copii să creeze un circuit în care mingea intră și iese înclinând tuburile. Încurajați-i să lipească unele role împreună și să creeze câteva construcții pentru a vedea cum mingea se rostogolește dintr-o parte în alta fără a părăsi circuitul. Distracție garantată. dacă aveți prin casă vreun tub de pvc, poate înlocui cu succes tuburile de carton.

 

Ultima oră

Comentariul meu