forfotă pe aeroportul sibiu - aproape 100 de oameni au plecat cu un charter la muncă în germania
FOTO: arhivă

89 de persoane din Sibiu și județele învecinate, au plecat la muncă în Germania cu o cursă charter.

UPDATE: Primele zboruri transportând muncitori agricoli sezonieri est-europeni în Germania, inclusiv din România, pentru a ajuta la strângerea recoltei de primăvară, au aterizat joi pe aeroportul din Düsseldorf, relatează dpa, citat de Agerpres.

Un avion A319, al companiei Eurowings, a decolat joi la ora 12:10, de pe Aeroportul Internațional Sibiu, cu destinația Dusseldorf. Pasagerii care se aflau la bordul aeronavei, sunt muncitori sezonieri și lucrează în agricultură în Germania. Aceștia vor ajuta la recoltarea sparanghelului alb şi a altor culturi.

“Azi, 9 aprilie, de pe Aeroportul Internațional Sibiu, s-a efectuat un zbor , pentru un număr de 89 de persoane, pentru muncă sezonieră în Germania”, transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

12 curse charter sunt programate să zboare joi spre destinații din Germania și de pe Aeroportul din Cluj. Conducerea aeroportului Internațional Cluj a cerut sprijinul Jandarmeriei și Poliției pentru a gestiona aglomerația la îmbarcare.

Citește și: https://www.g4media.ro/aproape-video-2000-de-oameni-se-inghesuie-in-parcarea-din-fata-aeroportului-din-cluj-sa-plece-la-munca-in-germania-explicatiile-conducerii-aeroportului.html

România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în această perioadă, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte.

Ultima oră

Comentariul meu