ministrul sănătății: „la sibiu numărul de cazuri e mic. e o capacitate bună de testare”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat miercuri la Sibiu unde a vorbit despre situația referitoare la coronavirus din județ. Acesta a declarat că numărul de cazuri de COVID-19 e mic față de alte județe, iar capacitatea de testare este bună. 

Ministrul Sănătății a declarat că la Sibiu există o bună capacitate de testare și că în câteva zile se vor primi rezultatele testelor în aceeași zi în care s-a făcut testarea. De asemenea, acesta a precizat că la Sibiu va veni un transport cu măști și combinezoane.

„Izolarea la domiciliu face parte din tratament, izolarea este acea parte care face ca numărul de cazuri să crească mai ușor, mai constant. Știu că este greu. Dar hai să ne luam fiecare din timpul nosteu pentru un viitor.  În acest context, vreau să menționez că la Sibiu am găsit atât o colaborare bună între unitățile sanitare și autoritățile locale, cât și o capacitate de testare care în două, trei zile vom avea acel test făcut în aceeași zi, iar rezultatul va veni în aceeași zi. Țin să menționez că prin managementul local a existat un stoc de materiale sanitare și echipamente de protecție, ceea ce nu am găsit în multe locuri. Ministerul Sănătății reușește în ultima săptămână să achiziționeze de pe piața sud-asitică două milioane de măști FFP 2, ceea ce cereau foarte mulți din spitale, combinezoane, precum și măști chirugicale sau mănuși. La Sibiu va sosi încă un transport cu măști și combinezoane. Menționez că mai avem două, trei săptămâni în care vor crește cazurile și decesele, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie, un dușman necunoscut (…). Avem în acest moment unități sanitare în Sibiu care pot face față, avem unități sanitare care au în acest moment echipamente, au un stoc mediu. Rămâne și ca cetățeanul din Sibiu să facă munca mai ușoară”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătății a declarat că la Sibiu sunt puține cazuri de coronavirus, în comparație cu alte județe.

„La Sibiu avem un număr mic (n.r.: de cazuri) dacă mă raportez la ce este la Suceava. Este unul dintre județele unde nu avem multe cadre medicale infectate. Avem 72 de persoane în total infectate cu COVID-19. Trebuie însă să ne gândim că este o pandemie în care vom avea cazuri pozitive, și cadre medicale, și personal nemedical. Totul e ca aceste cazuri să fie ușoare, asimptomatice”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a fost însoțit de vicepremierul Raluca Turcan. Împreună au plecat să facă o vizită la Spitalul Județean Sibiu pentru a vedea cum se prezintă situația.

Ultima oră

Comentariul meu