detalii noi despre cazurile medicului și asistentului din sibiu amenințați cu dosare penale

Medicul de la Spitalul Militar, care a semnalat lipsa echipamentelor de protecție și a anunțat existența unui pacient cu COVID – 19 și asistentul de la Județean, care a declarat că a luat coronavirus din spital, nu au probleme cu legea. Amenințările cu dosare penale nu s-au concretizat în niciunul dintre cazuri.

Pe data de 27 martie, conducerea Spitalului Militar anunța acțiune penală împotriva medicului de la Centrul de Primiri Urgențe, Cristiana Oprița. Aceasta s-a plâns pe Facebook că la Spitalul Militar, medicii și personalul medical,  nu au echipamentele de protecție necesare și că s-ar ascunde adevărul în cazul unui bărbat bolnav de COVID – 19. Aceste acuzații au fost dezmințite de către Comandantul Spitalului Militar Sibiu, colonelul Doru Florian Cornel Moga, care a anunțat că face plângere penală împotriva medicului Cristiana Oprița.

„Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității“, a transmis acesta printr-un comunicat de presă.

Un al doilea comunicat, a anunțat că, împotriva medicului, s-a făcut plângere penală.

„În urma unor informații false transmise în mediul online de către o angajată a Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz COVID-19 în spital și a unor acuzații referitoare la o presupusă lipsă de dotare cu echipamente de protecție, a fost formulată și înaintată o plângere penală împotriva acesteia”, se arată în comunicatul trimis presei.

Citește și: https://www.oradesibiu.ro/2020/03/27/dosar-penal-pentru-medicul-din-sibiu-care-s-a-plans-de-lipsa-echipamentelor-de-protectie-la-spitalul-militar/

Prim – procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean spune că o astfel de plângere nu a fost făcută deocamdată. Nici asistentul medical de la Spitalul Județean, care a susținut că s-a infectat în timpul serviciului, nu este cercetat penal.

„Nu s-au depus plangeri de către unitățile spitalicești. Probabil că, în urma finalizării anchetelor epidemiologice, nu au mai considerat necesar să depună plângeri penale. Medicului de la Spitalul Militar i s-a desfăcut contractul de muncă și, probabil, au considerat că nu mai e cazul”, a precizat pentru Ora de Sibiu, prim – procurorul Ioan Veștemean.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu