acțiune de amploare a polițiștilor sibieni în cartierul ștrand - verifică șoferii și pietonii care circulă prin oraș
FOTO: arhivă

Mai mulți sibieni au semnalat prezența numeroasă a polițiștilor în cartierul Ștrand. Aceștia desfășoară activități de control în trafic. Sunt verificați atât conducătorii auto cât și pietonii.

Deoarece mulți sibieni au ignorat restricțiile privind limitarea deplasărilor în această perioadă, polițiștii fac controale în tot județul. Miercuri, mai mulți oamei au semnalat prezența mai multor echipaje de Poliție în cartierul Ștrand.

„Sunt acțiunile obișnuite pe linia de prevenire și combatere a infectării populației cu virusul COVID 19. Este vorba de activități punctuale de verificare a modului în care cetățenii circulă în această perioadă în exteriorul locuinței”, spun surse din cadrul IPJ Sibiu.

În județul Sibiu, numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 a ajuns  astăzi, 8 aprilie, la 72 de cazuri. Marți, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitoriza un număr de 2218 persoane izolate și 535 persoane în carantină.

Peste 200 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 au fost desfășurate până acum de către polițiștii sibieni, jandarmi, efective ale MApN și polițiști locali.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, până la ultima raportare locală oficială, au fost aplicate 164 de sancțiuni în valoare de peste 360.000 lei, dintre care 11 pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare și 82 aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

În perioada de referință, 70 de persoane au fost conduse în centrele de carantină și 368 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificate 11 persoane care nu au respectat măsura izolării. De asemenea, 4 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Verifica pe dracu erau 3 masini de politie parcate benzinarie chiar vis.a.vis de unde efacuta poza si pur si simplu stateau pe telefon si la povesti intre ei,nu au oprit nici un cetatean nici o masina nimic am stat si m.am uitat la ei cata nesimtire si mai postati ca isi fac treaba ? Sa va fie rusine!