nu mulți își doresc șefia spitalului județean sibiu - un singur candidat înscris pentru funcția de manager
Sursa foto: Facebook Liliana Coldea

Până la încheierea perioadei de depunere a candidaturilor pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, un singur candidat s-a înscris la concurs. Medicul Liliana Coldea, actual manager al Spitalului CFR, vrea să preia șefia spitalului județean și urmeazăsă-și prezinte proiectul de management al unității sanitare.

În urma selecției de dosare, Comisia de Concurs de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a admis un singur candidat. Aceasta este Liliana Coldea, medic primar de medicină internă și actualul manager al Spitalului CFR Sibiu.

Proiectul de management al Spitalului Județean, propus de Liliana Coldea, ar urma să fie prezentat în fața comisiei pe data de 15 aprilie, însă, până atunci, va fi publicat pe site-ul oficial al spitalului și poate fi consultat de toți cei interesați.

Deocamdată nu se știe însă dacă, odată cu preluarea coordonării spitalelor de către Ministerul Sănătății, s-ar putea interveni și în organizarea concursului pentru postul de manager.

La începutul lunii aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că spitalele vor avea comandă unică pe perioada stării de urgență.

”Guvernul României a decis ca, în perioada pandemiei, toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea administrațiilor locale, să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere ”, preciza atunci ministrul Nelu Tătaru.

Cea mai mare unitate spitalicească din județ, este condusă la ora actuală de economistul Cornel Benchea, al cărui mandat a ajuns la final. Acesta a anunțat la începutul lunii aprilie că nu mai candidează pentru încă un mandat la șefia SCJU, invocând motive personale.

Anterior intrării în vigoare a OUG nr.40/2020, contractul de management al lui Cornel Benchea a fost prelungit până în data de 9 mai 2020 sau până la ocuparea postului prin concurs.

Dacă se va respecta calendarul inițial al concursului pentru postul de manager, am putea afla pe 28 aprilie dacă medicul Liliana Coldea va fi noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu