caz revoltător la o stână din avrig - trei copii, înfometați și dați la câini de propriul tată

Trei copii care trăiesc la o stână de la marginea Avrigului au trecut luni seară prin clipe de groază. Aceștia, doi băieți de 10 și 11 ani și o fată de 13, au fost bătuți de tatăl bețiv și de fratele mai mare și băgați apoi în țarc cu câinii de la stână. Loviți, înfometați și cu răni pe tot corpul, aceștia au cerut ajutorul unei mătuși care a sesizat autoritățile.

Copiii au rămas orfani acum cinci ani

Frații Ababei din Avrig au o poveste de viață care bate orice film. Copiii, cel mai mic de 10 ani și cel mai mare de 15, au rămas orfani în urmă cu cinci ani, când mama lor a murit, otrăvită cu ciuperci. De atunci, au locuit la stână împreună cu tatăl lor, care bea cât e ziua de lungă.

Au luat bătaie pentru că au stat mai mult cu vacile pe câmp

Luni seară, fata și frații mai mici au fost pe câmp cu vacile unui vecin. Când s-au întors, fratele mai mare le-a ieșit în cale furios și i-a lovit cu pumnii și cu picioarele. I s-a alăturat apoi și tatăl, care îi bate pe copii fără milă, ori de câte ori rămâne fără alcool.

„Când au venit acasă de la vaci, i-a luat și i-a bătut. A început băiatul cel mare, care are 15 ani și apoi i-a luat în primire tatăl. Pe cel mic l-au dat la câini. E tot lovit și mușcat. Are răni și mai noi și mai vechi pe corp. Nu e prima dată când face asta. În fiecare zi îi bate și îi ține flămânzi. Nu au ce mânca, sunt slabi, murdari…Așa sunt de cinci ani, nu numai de-acum. De când a murit mama lor, săraca”, a povestit cu lacrimi în ochi Ramona Juchi, mătușa copiilor.

Fata de 13 ani, violată de tatăl bețiv

Femeia povestește că fata de 13 ani a fost violată de tată și, deși ar fi sesizat autoritățile, nimeni nu a făcut nimic.

„E strigător la cer ce se întâmplă acolo la stână. Fata a fost violată de tată. E tot băut și se dă la ea. M-am dus la Poliție, m-am dus peste tot. Nimeni n-a făcut nimic”, a povestit mătușa copiilor pentru Ora de Sibiu.

Autoritățile au intervenit la stâna din Avrig

Povestea fraților Babi din Avrig i-a șocat pe vecini și pe toți locuitorii orașului. Cea care a cerut ajutor a fost mătușa copiilor. Femeia a făcut marți sesizări la Poliție și la Direcția pentru Protecția Copilului Sibiu. O echipă de asistenți sociali, însoțiți de un echipaj de la Poliția Locală Avrig s-a deplasat la stână pentru a vedea cum stau lucrurile.

„În urma sesizării primite, la locuința din Avrig s-au deplasat doi asistenți sociali și un psiholog, în vederea efectuării anchetei sociale”, a precizat pentru Ora de Sibiu, Laura Vîlsan, directorul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Sibiu.

Direcția de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Avrig, a intervenit marți pentru a verifica cele spuse de mătușa copiilor. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, trei dintre copii, sunt într-o situație de risc.

Trei dintre copii, duși într-un centru de plasament

„Echipele de la DGASPC Sibiu Sibiu au făcut o anchetă, marți, la casa în care locuiesc copiii împreună cu tatăl lor. În urma evaluării iniţiale, s-a constat că minorii erau într-o situaţie de risc şi neglijare. Directorul general al DGASPC Sibiu a dispus ca trei dintre copii, cu vârste de 13, 11 și 10 ani, să fie duși, în regim de urgență, în cadrul unui centru de plasament”, a declarat Adrian David, primarul orașului Avrig.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ce s a rezolvat, nimic, copii au nevoie de evaluare phihologica și neapărat de o familie.