video: stare de urgență, dar nu pentru toată lumea - în terezian copiii se joacă în spatele blocului
FOTO: Captură video

Stare de urgență, pandemie de coronavirus, distanțare socială, Ordonanțe Militare… Sunt lucruri total străine pentru unii sibieni. Luni după amiază, în Terezian, în spatele blocurilor, era veselie mare. Copiii au ieșit la joacă, însoțiți de părinți și de bunici.

Sibienii nu mai stau pe străzi, nu mai stau în parcuri, nu-i mai vezi nici în centrul orașului. Ai crede că sunt responsabili și stau în case însă, în multe dintre cazuri, nu este așa. S-au golit locurile de joacă, însă „distracția” s-a mutat în spatele blocurilor.

Luni a fost cald și, odată cu soarele, au ieșit și oamenii în spatele blocurilor. În Terezian, de exemplu, în jurul orei 17.00, mai mulți copii s-au adunat la joacă. Nu erau singuri, ci însoțiți de adulți – de părinți și de bunici. Aceștia au fost filmați de către o sibiancă, care stătea în casă.

YouTube video

Poate fi deranjant să stai în casă, poate fi plictisitor să fii înconjurat doar de patru pereți zi și noapte, însă acum mai mult ca oricând este nevoie ca noi toți să dăm dovadă de resposabilitate și să respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități. Virusul se răspândește fără să știm, tocmai de aceea este important să ne ținem bunicii și copiii în case, ei fiind cei mai vulberabili.

Vă reamintim că, potrivit Ordonanțelor Militare, deplasările fără un motiv întemeiat sunt interzise și se pedepsesc conform legii. Sunt permise doar ieșirile pentru a merge la cumpărături, la farmacie, pentru urgențe medicale, pentru a ne plimba animalele de companie ori pentru a desfășura activități fizice (însă nu colective).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nici in spatele blocurilor de pe strada Hipodromului nu e mai bine. Feriti de ochii lumii, copiii stau pana la 10 seara…binenteles ca nu toti. Vinovati nu sunt copiii, ci parintii iresponsabili. Politia ce face ?