medici testați de coronavirus la pediatrie în sibiu - toți sunt în regulă
Foto Arhivă

La Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, primii testați au fost medicii si asistenții medicali. S-au recoltat zece probe. Toate au fost negative.

În laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu,  realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, s-a pus vineri în funcțiune linia de testare pentru confirmarea infecției cu noul coronavirus.

„S-au efectuat primele testări cu zece probe prelevate de la personalul medical și o probă de la un pacient deja confirmat pozitiv. Rezultatele testelor efectuate la personal au fost negative. Odată încheiată această etapă, linia de testare este pregătită pentru testarea pacienților”, transmite dr. Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

În urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie este funcțională.

Zilnic vor putea fi realizate maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până în prezent 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca spital care va trata pacienții pediatrici cu  COVID 19 și, în acest context, managementul Spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Ultima oră

Comentariul meu