mai multe cadre medicale de la spitalul județean sibiu și-au dat demisia – printre ele și șefa secției de oncologie
Foto Arhivă

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean Sibiu și-au dat demisia. Directorul medical crede că de vină este și presiunea mediatică.

Personalul auxiliar, cel mai afectat

Directorul medical al SCJU Sibiu a explicat în fața consilierilor județeni că există probleme la nivelul personalului auxiliare din sectoarele care nu sunt afectate în mod direct de îngrijirea bolnavilor cu coronavirus.

”Despre starea de spirit a medicilor, pot să spun că presiunea mediatică este foarte mare. Eu vin din serviciul de gardă și în sectoarele cele mai prinse, să le spun așa, adică Urgențele, Terapia intensivă și Bolile infecțioase, starea de spirit a oamenilor este bună. Oamenii sunt liniștiți, lucrează liniștit, chiar dacă presiunea care se pune asupra lor este mare. Avem probleme în special în celelalte sectoare care nu sunt afectate în mod direct de infecția cu noul virus corona. Aceste probleme sunt legate mai ales la nivelul personalului auxiliar. Avem probleme cu infirmierele care sunt speriate, ne-ar mai trebui brancardieri și infirmiere care să ne ajute cu dezinfecția. Am angajat tot ceea ce am putut, dar am mai avea nevoie”, a spus Florin Grosu.

Secția de Oncologie rămâne fără șef

Potrivit medicului Florin Grosu, în rândul medicilor, au fost puține demisii.

”În cazul personalului superior medical, sunt excepționale cazurile în care au solicitat, din păcate, să plece. Sunt foarte, foarte puțini și nu am avut niciun caz la sectoarele care sunt cele mai importante, respectiv Bolile Infecțioase, Urgențele și Terapia intensivă”, a precizat directorul medical al SCJU Sibiu.

Deocamdată, dr. Valeria Văleanu, șefa Secției Oncologie, a anunțat că își dă demisia. Aceasta și-a oferit voluntar serviciile pentru cei care au nevoie.

„Buna ziua tuturor! Sunt dr. Văleanu și am numărul de telefon 07446991XX. Toți pacienții mei, și nu numai, care aveți nevoie de îndrumare de orice fel în această perioadă, puteți suna la telefon sau video ( facetime sau whatsapp) de Luni – Vineri între 9.00-15.00. Păstrați distanța socială, folosiți masca, spălați-vă pe mâini foarte bine! Nu uitați că sunteti o categorie cu risc! Va fi bine! Aveți grijă de voi!”, a scris dr. Valeria Văleanu în grupul „Vă ajutăm din Sibiu”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Retras dreptul de practica medicala si pensia aferenta!!!
    Oamenii acestia au confundat Juramantul lui Hipocrate,cu juramantul unui ipocrit!!!