directorii de școli, chemați să facă permanență în dispeceratul isu - le oferă sibienilor informații despre coronavirus

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției grupează toate forțele locale pe perioada epidemiei. Directorii de școli și inspectorii de la IȘJ fac permanență în dispecerat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Răspund la telefon și le oferă sibienilor recomandări și informații despre măsurile luate de autorități la nivel local.

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care are ca scop coordonarea acțiunilor de intervenție asociate situațiilor de urgență, produse ca urmare a răspândirii coronavirusului. Așadar cetățenii pot obține informații sau pot solicita acțiuni de intervenție specifice prin C.J.C.C.I la numărul de telefon 0269/211212.

În luna martie, au asigurat permanența în dispeceratul ISU, peste 20 de inspectori școlari iar în martie este rândul directorilor de școli și adjuncților.

„Luna trecută, am făcut permanență noi, cei de la Inspectoratul Școlar Județean. Luna aceasta, fac permanență directorii de școli și directorii adjuncți. Facem orice e nevoie. Răspundem la telefon, oferim informații și tot ceea ce ni se mai cere. De Paști am anunțat deja că voi face eu de serviciu”, a declarat inspectorul – șef Alexandru Dumbravă, pentru Ora de Sibiu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a fost operaționalizat pentru a se asigura conlucrarea cât mai bună a tuturor instituţiilor locale şi judeţene în caz de dezastre, furnizând în timp real informaţii de la locul intervenţiilor. Principalul scop în realizarea acestui centru a fost scurtarea timpilor de intervenţie şi salvarea de vieţi omeneşti şi bunuri.

Ultima oră

Comentariul meu