al doilea cadru medical din sibiu infectat cu coronavirus
foto: arhivă

O asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, secția Obstetrică-Ginecologie, a fost confirmată cu noul coronavirus. Femeia este al doilea cadru medical infectat cu COVID-19.

Asistenta de pe secția Obstetrică-Ginecologie din cadrul SCJU Sibiu a fost confirmată cu coronavirus. Aceasta este internată și în prezent primește tratament specific.

Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuată după rezultatul pozitiv al asistentei din cadrul Spitalului Clinic Județean, secția Obstetrică-Ginecologie, au fost identificate 20 de persoane – contacte de rangul I, 19 dintre acestea fiind cadre medicale și un contact de familie.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Județul Sibiu, până în prezent nu au fost identificați suspecți. Față de cei 19 contacți apropiați, din rândul personalului medical, s-a dispus măsura izolării la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc în aceeași locuință. De asemenea, cei 19 contacți din rândul personalului medical au fost testați pentru infecția SARS-CoV-2, până la data prezentei au sosit 14 rezultate, toate fiind negative.

Totodată, un membru al familiei asistentei se află și el în izolare la domiciliu, starea lui de sănătate fiind monitorizată zilnic de medicul de familie. Până în prezent, nu s-au înregistrat persoane simptomatice din rândul contacților.

Contacții de rangul II fac parte tot din sistemul medical, aceștia fiind triați epidemiologic și termometrizați la intrarea și ieșirea din tură.

Activitatea secției Obstetrică-Ginecologie nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal.

Ultima oră

Comentariul meu