VIDEO A ieșit soarele, au ieșit și sibienii afară - Plin de bătrâni pe Mihai Viteazu

Mulți dintre sibieni sunt responsabili, dar doar când vremea e urâtă. Odată ce iese soarele, ies și aceștia din case. Își fac drum oriunde, doar ca să scape dintre cei patru pereți. Vineri, zona Mihai Viteazu – Piața Rahovei a fost plină de oameni. Majoritatea dintrei ei erau bătrâni – categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului COVID-19.

YouTube video

Atât ne-a fost și cu statul în case. Dacă zilele trecute sibienii nu au ieșit în număr mare afară, vineri situația a stat cu totul și cu totul diferit. Pe Bulevardul Mihai Viteazu a fost plin de oameni. Unii erau la cumpărături, alții doar se plimbau. Majoritatea erau persoane în vârstă.

Zilele trecute, când vremea a fost urâtă, oamenii s-au „adăpostit” în case, însă cum s-a mai încălzit puțin, n-au stat deloc pe gânduri și au plecat la plimbare.

În tot acest timp, tinerii se revoltă pe rețelele de socializare. Ei stau în case, respectă pe cât posibil măsurile impuse de autorități și sunt mâhniți fiindcă încearcă în zadar să îi protejeze pe cei mai în vârstă.

Joi, doi pensionari au fost surprinși în timp ce stăteau în spatele blocului, în cartierul Vasile Aaron, la un pahar de bere. Detalii AICI.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Hai să nu fim foarte răi. A fost frumos afară, au ieșit la famacie și cumpărături. Dacă era urât afară, nu ieșeau. Au mai dat ei și o tură de bulevard, asta e…. Stau puțin la soare. Nu că aș fi de acord, dar asta e… Osă ajungem și noi la vârsta lor și vom fi probabil la fel…

  2. Ba dar deplasat articol mai faceți!

    Mădălina Roșu când vreți sa iasă oamenii sa își facă cumpărăturile?

    Te-ai gândit ca poate bătrânii aceia sunt singuri și nu au niciun sprijin ?
    Decât sa fi făcut articolul asta mai bine promovai pe cei pe care ii ajuta pe acești bătrâni.

  3. Tot scrieti de batrani si cei care mai ies la soare si nimic despre cei care vin peste granita si nu respecta carantina.Cred ca reprezinta un pericol mai mare.

  4. Duminica sunt Floriile catolicilor si poate au iesit la cumparaturi ,In plus e ora la care pot iesi. De ce trebuie sa judecam ? Trebuie sa fim mai buni ,nimeni nu le face cumparaturile ,Sunt categoria de oameni care au nevoie de un pic de miscare si aer. Daca am fi in locul lor oare ce am face? Am fi altfel? Daca fiecare si-ar vedea de treba lui si nu de treaba celuilalt ar fi o lume mai buna . Ne meritam soarta!