vești bune de la meteorologi - soare și temperaturi ridicate în weekend

Vineri frigul persistă în primele ore ale zilei și mai apar câțiva nori prin nordul, nord-vestul și centrul țării.

Peste zi mai cresc temperaturile și o să avem vreme frumoasă peste tot. Vântul va sufla mai tare la munte, pe creste, dar se va înteți și în regiunile estice. La amiază vor fi temperaturi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 18 grade în sudul și estul țării.

Vremea în fiecare regiune
În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă cu mult soare și temperaturi în creștere. Se vor atinge 17 grade în Bărăgan, însă în zona Dobrogei, mai ales pe litoral, valorile termice vor fi mai modeste. În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Norii vor fi rari, vântul va avea unele porniri, iar maximele vor ajunge până la 18 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună, un vânt activ și temperaturi cu 5…6 grade peste cele de joi. În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță înnorări, dar și perioade cu soare. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 14 grade Celsius.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Vremea va fi plăcută în ansamblu. Mai apar câțiva nori, însă nu sunt anunțate precipitații. După prânz se vor atinge 16 grade în zona Banatului. În Transilvania, dimineața avem vreme rece, mai ales în depresiuni, însă se încălzește treptat. Amiaza ne aduce soare și până la 15 grade în vestul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 16 grade. Și în ținuturile sudice se anunță vreme frumoasă și temperaturi în creștere.

 

Ultima oră

Comentariul meu