peste 900 de sibieni, trimiși în șomaj tehnic - cele mai afectate domenii sunt turismul și horeca
FOTO arhivă

290 de angajatori din județul Sibiu își trimit angajații în șomaj tehnic. 920 de angajați vor primi indemnizație de șomaj în perioada următoare.

Potrivit O.U.G nr. 30/2020 privind modificarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV 2, pe perioada stării de urgenţă,  în cazul suspendării temporare a contractelor individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, în conformitate cu  dispoziţiile art. 52 alin. 1 lit. c din Codul Muncii, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Nivelul indemnizației este de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat plătit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Cauți anunțuri de angajare lucrător comercial?

De aceste prevederi pot să beneficieze salariații angajatorilor care îndeplinesc una din următoarele condiții:

  • întrerup activitatea total sau parțial, în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate
  • reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19, şi ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului (ianuarie – februarie 2020) și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte active la data intrării in vigoare a noilor prevederi legale.

În primele două zile ale lunii aprilie, 290 de angajatori au depus documentele necesare pentru a-și trimite angajații în șomaj tehnic. 920 de angajați din județul Sibiu, vor primi indemnizație de șomaj în perioada următoare.

 

Ultima oră

Comentariul meu