dosar penal la sibiu pentru minciună - a spus că merge la lucru, dar se ducea altundeva
FOTO: arhivă

Un sibian s-a ales cu dosar penal pentru fals în declarații, dar și cu o amendă de 5.000 de lei. Acesta a menționat în declarația pe propria răspundere că merge la muncă, dar de fapt se ducea să viziteze o rudă.

„La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 18:30, în orașul Tălmaciu, pe strada Stadionului, polițiștii au observat un autoturism staționat pe partea dreaptă a părții carosabile. În autoturism, la volan, se afla un localnic în vârstă de 39 de ani, căruia polițiștii i-au solicitat documentele care să justifice prezența sa în zonă. Bărbatul a prezentat pe telefon o declarație pe propria răspundere întocmită în numele său, în care scopul deplasării era cel ”de serviciu”, cu destinația ”Arpaș”, locul depistării, strada Stadionului, nefiind pe traseul menționat”, informează Instituția Prefectului Județul Sibiu.

În aceste condiții, întrucât cele declarate în documentul prezentat nu au fost conforme cu realitatea, pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal.

Bărbatul a declarat verbal că a venit să-și viziteze o rudă, fără a prezenta însă un motiv întemeiat care să justifice urgența părăsirii locuinței. În aceste condiții, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu.

Instituția Prefectului Județul Sibiu reamintește tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

Ultima oră

Comentariul meu