douăsprezece cadre medicale de la spitalul județean, izolate la domiciliu - printre ele și un medic de la nefrologie
FOTO: arhivă

Un medic primar și doi asistenți medicali de pe secția de Nefrologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt în izolare la domiciliu. Alte nouă cadre medicale de pe secția ATI stau acasă și așteaptă rezultatele testelor pentru COVID – 19.

Medicul primar nefrolog și cei doi asistenți din secție, puși în izolare, sunt contacți ai lui Gogu Mihuțescu, sibianul de etnie rromă care a murit luni. Acesta a fost internat la Nefrologie și a murit de COVID-19.

“Imediat ce s-a aflat cauza morții pacientului, și anume infecția cu coronavirus, medicul primar nefrolog L.C. a fost trimis acasă în izolare. De asemenea și doi asistenți din secția de Nefrologie”, au declarat pentru Ora de Sibiu, surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

O anchetă epidemiologică a DSP, este acum în curs de desfășurare pentru identificarea tuturor contacților pacientului decedat de COVID – 19.

Secția de Nefrologie este a doua secție a Spitalului Județean Sibiu afectată de coronavirus.

Alte 9 cadre medicale de la ATI sunt în izolare după ce un asistent a fost infectat cu coronavirus.

În județul Sibiu s-au înregistrat, până acum două decese, Gogu Mihuțescu și soția acestuia, care au murit în cursul zilei de luni.

Ultima oră

Comentariul meu