cum să păstrezi frigiderul curat fără detergenți

Dezinfectarea frigiderului este ceva ce toată lumea ar trebui să facă periodic, mai ales în perioadele în care stăm toată ziua acasă și vizităm des frigiderul. Nu numai pentru a elimina mirosurile rele care s-ar fi putut acumula, ci pentru că contactul cu diverse alimente în fiecare zi, îl murdărește și creează un mediu adecvat pentru proliferarea anumitor microorganisme, chiar și atunci când nu le vedem cu ochiul liber.

Deși nu este evident, deșeurile alimentare se acumulează pe pereții frigiderului și în compartimentele respective, care pot contamina apoi alte alimente și alimente pe care le-am depozitat recent și chiar accelerăm descompunerea lor. În plus față de produsele comerciale, putem folosi diverse ingrediente naturale pentru a curăța frigiderul sau un congelator  vertical și a le păstra fără cusur. Produsele pot fi folosite si pentru alte obuiecte din bucătărie, cum ar fi aragaz, fierbător electric sau tacâmuri. Să vedem în continuare care sunt acele ingrediente.

Bicarbonatul de sodiu – ideal pentru curățarea frigideruluicum să păstrezi frigiderul curat fără detergenți

Bicarbonatul de sodi ajută la curățarea profundă și, în același timp, la deodorizare. Prin urmare, putem dezinfecta frigiderul cu acesta. Ne va ajuta să îndepărtăm cele mai dificile rămășițe care au aderat în zonele cele mai dificile de curățat și va ajuta la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Ingredientele pentru preparat:

3 linguri de bicarbonatul de sodiu (30 g)
2 căni de apă caldă (500 ml)
Ustensile:
Un bol adânc
Burete sau șuruburi
Pânză absorbantă
Preparare
Puneți bicarbonatul într-un bol adânc și acoperiți cu apa. Apoi, amestecați să se dilueze.

Mod de aplicare
În primul rând, scufundați un burete în apa cu bicarbonat și frecați pereții și compartimentele frigiderului. Apoi lăsați-l să acționeze 5 minute și îndepărtați-l cu o cârpă absorbantă curată.
Repetați procedura o dată pe săptămână.

cum să păstrezi frigiderul curat fără detergențiSuc de lămâie

Acizii naturali conținuți în sucul de lămâie ajută, de asemenea, la eliminarea grăsimilor și a murdăriei acumulate. În plus, lasă o aromă plăcută în frigider.

Ingrediente
Sucul de 3 lămâi
2 căni de apă caldă (500 ml)

Ustensile
Pulverizator
Șervețel sau cârpă curată

Preparare
Mai întâi, strecurați sucul din lămâi și turnați-l într-o sticlăcu pulverizator împreună cu apa caldă.
Apoi agitați-l bine și aplicați-l în frigider.

Mod de aplicare
În primul rând, scoateți toate alimentele și pulverizați lichidul amestecat. Lăsați-l să acționeze 5 minute și frecați-l cu o cârpă curată sau cu un prosop.
În final, pentru a menține frigiderul curat, repetați această metodă de două ori pe săptămână.

Oțetul alb

Oțetul alb este un produs de care putem profita pentru a dezinfecta frigiderul și a curăța diverse suprafețe. Acesta va ajuta la degresarea și dezinfectarea cu ușurință a suprafețelor și nu va lăsa o mirosuri neplăcute. În unele cazuri, este combinat cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie pentru a obține un amestec mai puternic de albire.

Ingrediente
½ cană de oțet alb (125 ml)
1 cană de apă caldă (250 ml)

Ustensile
Pulverizator
Pânză absorbantă

Preparare
Se diluează oțetul alb într-o cană cu apă caldă, apoi se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.

Mod de aplicare
Mai întâi, goliți frigiderul și pulverizați curățătorul de oțet pe toți pereții și suprafețele pe care doriți să le curățați.
Apoi lăsați-l să acționeze 5 minute și frecați cu o cârpă absorbantă. Folosiți-l cel puțin o dată pe săptămână.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul esential de arbore de ceai este un produs natural cu proprietati dezinfectante. Prin urmare, poate fi util și la dezinfectarea frigiderului și a altor obiecte de uz casnic. Trebuie menționat că, deși nu elimină reziduurile alimentare cu aceeași eficacitate a soluțiilor anterioare, este o opțiune bună pentru a da un miros plăcut preparatelor de curățare.

Ingrediente
2 linguri de ulei esențial de arbore de ceai (30 g)
1 cană de apă caldă (250 ml)

Ustensile

Pulverizator
Pânză din microfibră

Preparare
Se diluează uleiul de arbore de ceai în apă călduță, apoi se toarnă în sticla de pulverizare.

Mod de aplicare
Mai întâi, agitați produsul și pulverizați-l pe pereții frigiderului. Stergeți o cârpă din microfibră.
Repetați procedura de 2 sau 3 ori pe săptămână.
Sunteți gata să puneți în practică aceste trucuri de curățare? Dacă încă nu v-ați igienizat frigiderul, alegeți una dintre aceste metode și asigurați-vă că îl păstrați fără pată.

Ultima oră

Comentariul meu