idei de afaceri la țară după criză

Oricât de ciudat poate părea multora, zona rurală poate constitui o zonă ideală pentru a dezvolta afaceri de succes, după ce criza sanitară va fi trecut. Avantajul este că nu aveți nevoie de investiții prea mari, în schimb, rata de profit poate atinge valori foarte mari, de peste 100%. Câte afaceri se pot lăuda cu așa ceva ? Foarte puține, într-adevăr. Dar haideți să vedem mai exact care sunt ideile de afaceri care pot face diferența între un antreprenor de oraș sărac și unul de țară cu succes.

Sucurile naturale, o idee modernă

Sucurile naturale constituie o sursă nesecată de sănătate și energie, atât pentru copii cât și pentru adulți. Oricine are are în grădină pomi fructiferi, meri, peri, cireși și nu numai, poate să investească și să realizeze sucuri, produse acidulate sau acidulate și diluate cu apă. Sucurile pot fi de mere, socata, sucuri de pere, de cireșe, de cătină, flori de pădure sau plante medicinale. Activitățile economice variază de la stoarcerea fructelor, pasteurizare și până la ambalarea sticlelor.

Creșterea iepurilor necesită investiții mici

O curte la casă înseamnă că o puteți folosi pentru a ține iepuri. Aceștia nu necesită prezența unor cuști prea mari, astfel că spațiul nu constituie așa o problemă. Iepurii consumă legume și iarbă, precum și hrană specială, însă banii necesari investiției nu sunt foarte mulți. Creșterea rațelor este deasemenea o activitate care vă poate da satisfacții. Trebuie să aveți însă în vedere pe pângă rasele care sunt cel mai ușor de crescut și cum să vă feriși de prădătorii păsărilor de curte.

Vânzarea de fructe bio proaspete

Oamenii adoră să mănânce fructe proaspete, fructe bio, fără aditivi chimici. Este vorba de o nișă care nu poate da greș, mai ales dacă se acordă o atenție sporită igienei și ambalării. În acest mod, atât piețele cât și livrarea la domiciliu pot deveni surse de venit importante.

Creșterea și vânzarea plantelor, ierburilor aromatice și a condimentelor

Vânzarea plantelor aromatice este, fără îndoială, afacerea cea mai potrivită pentru cei care și-au propus să facă bani cu ajutorul unei afaceri de la țară. Costurile sunt reduse, trebuie doar achiziționate semințele necesare iar apoi trebuie să se planteze și să se crească plantele respective. Plantele și condimentele pot fi proaspete sau uscate. Uscarea diverselor ierburi și plante de coriandru, mușețel, mentă, leuștean, pătrunjel etc. se poate face folosind echipamente specifice, utilizate în industrie.

Alte motive pentru a vă muta la țară

Pe lângă avantajele derulării acestor tipuri de afaceri la țară, mai sunt și alte motive de luat în calcul. Traiul la țară este unul mai ecologic, mai aproape de natură, mai sănătos, cu mai puțin zgomot și stress. Calitatea vieții umane se poate îmbunătăți, cu un dublu ajutor, cel al banilor și cel al darurilor naturii.  

Ultima oră

Comentariul meu