Amenzi și de douăzeci de ori mai mari pentru nerespectarea ordonanțelor militare
foto: arhivă

Marți, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență.

Potrivit ordonanței de urgență, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut de la minim 100 de lei și maxim 5000 de lei, la minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, amenda minimă fiind astfel de douzeci de ori mai mare ca până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut și ea de zece ori, de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice a fost stabilit la 70.000 de mii de lei.

Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de joi, 2 aprilie 2020.

Au mai fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale. Acestea pot fi confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Ultima oră

Comentariul meu