SURSE - Zece colegi ai asistentului infectat nu au coronavirus; alţi zece testaţi

Zece colegi ai asistentului medical diagnosticat pozitiv cu coronavirus, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, nu au luat boala de la acesta, arată rezultatele primului test făcut deja la laboratorul din Alba Iulia. Au fost recoltate probe de la alte zece cadre medicale din spitalul sibian, care au intrat în contact cu asistentul infectat, au declarat marţi, pentru Ora de Sibiu, surse de încredere.

Zece cadre medicale din Sibiu testate nu au coronavirus

Zece angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, care au intrat în contact cu asistentul medical care este diagnosticat pozitiv cu coronavirus, au fost testaţi şi nu au luat boala de la acesta. Alte zece cadre medicale au fost testate şi aşteaptă rezultatele.

Cadre medicale izolate acasă după ce au intrat în contact cu asistentul medical infectat

Nouă angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu se află în izolare acasă, după ce au intrat în contact cu un asistent medical de la Terapie Intensivă, diagnosticat pozitiv cu COVID-19, care se află în prezent internat la Secţia Infecţioase a acestui spital, se arată într-un comunicat de presă remis luni redacţiei de cei de la spital. „În urma analizării riguroase a situaţiei, precizăm că, în momentul de faţă, funcţionarea secţiei ATI a SCJU Sibiu nu este în pericol datorită lipsei de personal. Ca urmare a anchetei efectuate, în momentul de faţă se află în izolare la domiciliu ca urmare a contactului direct şi apropiat cu Sergiu Danciu, următorii: 1 medic specialist, 2 medici rezidenţi, 4 asistente medicale şi 2 infirmiere. Totodată, ca urmare a acestui contact, a trebuit modificat întreg programul de lucru al secţiei ATI I, pe ambele etaje, în condiţiile în care asistentul a părăsit postul său de lucru (etajul 2) şi s-a plimbat în întreaga secţie ATI, inclusiv în blocul operator”, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

Reamintim că luni a fost anunţat oficial primul decedat de coronavirus din Sibiu, este vorba despre o femeie care a murit la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean.

 

Ultima oră

Comentariul meu