video regele cioabă cere testarea romilor de coronavirus după ce unul dintre ei a murit la sibiu
FOTO: Captură YouTube

Regele romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a anunțat, printr-un mesaj public, că o persoană de etnie romă a decedat, la Sibiu, luni dimineață. Acesta le cere autorităților să înceapă testarea imediată a persoanelor din comunitate pentru coronavirus.

„Doresc să informez pe această cale autoritățile și în special pe cei care gestionează această criză COVID-19 pentru că la Sibiu au început să apară focare de infecție cu acest virus. Sunt chiar câteva cazuri confirmate, iar vecinii din comunitatea de romi, pentru că este cunoscut faptul că romii locuiesc în anumite zone populate de ei și între ei nu există gard și sunt mai multe familii care locuiesc în aceeași curte, iar familiile sunt mai numeroase (…). Aceste familii m-au sunat disperate pentru că au anunțat autoritățile despre faptul că unii dintre ei au simptome specifice covid, nu au fost contactați de nimeni în vederea efectuării unei anchete și mai ales că, în această dimineață (n.r.: luni), în rândul comunității, o persoană chiar a decedat”, transmite Dorin Cioabă, regele romilor de pretutindeni.

YouTube video

Regele Cioabă face un apel la autorități pentru a începe testarea de urgență a persoanelor din comunitatea de romi.

„De aceea, vă rog să ajutați această comunitate de romi, vă rog să întreprindeți toate măsurile pentru a stopa acest focar de infecție, pentru a fi de urgență testați oamenii, pentru că le este teamă, pentru copiii lor, pentru ei. Mulți dintre aceștia, neamuri fiind, au intrat în contact cu persoana care a decedat și cu alte două persoane care sunt aflate în spital”, mai spune Dorin Cioabă.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Sa va fie rușine în loc sa transmiteți comunității rome cum sa se îngrijească în aceste clipe iesiti in presa și solicitați testarea acestora. Întrebarea mea este cum de va permiteți asa ceva? Daca ar veni și reprezentanții altor etnii și ar solicita același lucru, cine ar avea prioritate din punctul dumneavoastră de vedere? A doua întrebare este ce procent de cotizare la Sănătate are comunitatea roma?

  2. De aia ii vedem ca umbla de capul lor prin Turnisor , ca le este frica si se tem pentru viata famililor lor . Pe langa ca cel mai probabil au contaminat toate magazinele pe toata raza cartierului Turnisor mai si merg pe strada de parca ar fi politisti Texani , tot in grupuri de cate 3 – 4 persoane. Pe toti ii doara in pwla ca pe langa ca isi imbolnavesc tot neamul mai imbolnavesc si tot cartierul . Halal rege mai esti cand cand cuvantul tau e zero barat…..

  3. Mai nenea Ciobi,cu tot respectul, dar prima data sa fie testati medicii, asistentii, oamenii din prima linie, nu toate valorile care s-au intors acum in Romania ca nu mai au de unde fura din occident, nu mai au unde canta, alba-neagra sau alte joburi pe care le-au mai avut dansii. Sa stea autoizolati in case pana la noi ordine, nu sa umble cate 5 la magazine la cumparaturi prin Turnisor sau sa se joace pe strada. Prima data linia 1 si apoi restul! Stati in casa, stati safe!