starea de sănătate a asistentului medical din sibiu infectat cu coronavirus

Asistentul medical de la Spitalul Județean, infectat cu coronavirus, se simte mai bine. Acesta speră că colegii lui nu au COVID 19.

Care este starea asistentului medical

Sergiu Danciu, asistentul medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, infectat cu coronavirus, spune că se simte mai bine.

„Am temperatură și tuse seacă. Temperatura nu mai e așa mare cum era când am venit. Aveam 38.1, acum e 37. Primesc tratament și mă simt puțin mai bine”, a declarat Sergiu Danciu pentru Ora de Sibiu.

Colegii asistentului așteaptă rezultatele testelor

Asistentul medical spune că marți ar urma să primească rezultatul testului coronavirus și cei patru colegi ai săi care sunt în izolare.

„Aștept rezultatele colegilor mei. Sper să nu aibă COVID 19. Nu aveau simptome”, spune asistentul medical internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Asistentul medical crede că s-a îmbolnăvit în spital

Acesta susține în continuare că a luat coronavirusul din spital, nu de la un bolnav întors din Germania pe care l-a vizitat la domiciliu.

„Nu aveam cum să iau virusul de la bolnavul pe care l-am vizitat la domiciliu. Se întorsese din Germania de mai mult de 14 zile și nu avea simptome. La spital au fost aduși mai mulți bolnavi suspecți de COVID 19, cărora nu li s-au făcut testul”, a mai spus Sergiu Danciu pentru Ora de Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a anunțat că a început o anchetă pentru a afla dacă Sergiu Danciu a luat COVID 19 din spital sau dacă nu a spus adevărul și s-a infectat în timp ce presta servicii medicale la domiciliul unui client. Asistentul medical spune că, până luni la prânz, nu a fost solicitat să dea vreo declarație în acest sens.

Ultima oră

Comentariul meu