foto - sute de medici de familie din sibiu au primit materiale de protecţie

Un număr de 250 de medici de familie au primit materiale de protecţie de la pompieri, cu ajutorul Fundaţiei Comunitare din Sibiu, anunţă duminică seara, prefectul judeţului, Mircea Creţu.

Medicii dotaţi cu ajutorul sprijinului oferit de Fundaţia Comunitară

„În urmă cu aproximativ o săptămână, la propunerea doamnei viceprim-ministru Raluca Turcan, s-a luat această inițiativă, de a veni în sprijinul medicilor de familie, întrucât în această perioadă dificilă pentru noi toți, orice sprijin contează. Pentru că ne confruntăm cu o lipsă destul de mare de materiale și echipamente de protecție, fiind dificil de achiziționat, am încercat să oferim o mână de ajutor medicilor de familie. De îndată ce Fundația Comunitară Sibiu ne-a oferit sprijin financiar, doamna viceprim-ministru Raluca Turcan ne-a ajutat cu achiziționarea, astfel încât aceste materiale să ajungă în timp util la medici. Ne-am fi dorit să putem face mai mult, să acoperim o parte mai mare din nevoile pe care aceștia le au, încă nu abandonăm ideea de a-i sprijini în continuare cu tot ce putem. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor implicati pentru promptitudinea de care au dat dovadă și pentru tot sprijinul acordat în achiziționarea și transportul rapid al acestor materiale, în special doamnei Raluca Turcan.” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Prefectul le promite medicilor de familie şi alte materiale de protecţie

În cursul zilei de vineri, 27.03.2020, a avut loc acțiunea propriu-zisă de distribuire de materiale de protecție pentru peste 250 de medici de familie din județul Sibiu. Această acțiune a fost organizată și coordonată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, la baza sportivă „Pompierul”. Aceasta a fost prima rundă de distribuiri, în cadrul căreia medicii de familie au primit mănuși și viziere, urmând cât de curând distribuirea și altor materiale de protecție. Fundația Comunitară Sibiu a achiziționat echipamentele de protecție în limita posibilităților stocurilor disponibile găsite. „Medicii de familie sunt cei care zilele acestea duc greul în mijlocul comunităților, acolo unde viața merge mai departe și restul afecțiunilor și problemelor de sănătate nu s-au pus pe pauză. Vom continua alături de donatori și instituțiile partenere să contribuim la eforturile salvatorilor din primele linii, chiar dacă și noi ne luptăm cu lipsa echipamentelor de pe piață.” precizează Ciprian Ciocan, Directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Consider ca a fost o donatie jenanta ,fiecare medic a primit 10 perechi de manusi si o bucata de plastic marimea unei pagini 40/20 din care sa ne confectionam singuri o aparatoare de fata ..Medicii de familie isi cumpara singuri materiale de protectie cu preturi foarte mari,deci nu era cazul sa va laudati cu aceasta donatie.