anchetă la spitalul judeţean sibiu - asistentul cu coronavirus, acuzat că nu a spus adevărul

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu anunţă duminică, că face o anchetă internă, pentru a stabili exact cum s-a infectat cu noul coronavirus asistentul medical, care a fost internat în secţia Boli Infecţioase sâmbătă seara. Asistentul medical este acuzat că s-a dus la serviciu şi a pus în pericol viaţa colegilor lui în mod conştient. Acesta a fost acasă să administreze un tratament unui pacient dintr-o familie revenită recent din Germania, dar nu a spus la Spitalul Judeţean acest lucru, deşi era obligat.

Spitalul acuză asistentul că a ascuns adevărul

“În urma informațiilor apărute în mass media, SCJU Sibiu face următoarele precizări: Unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și se află acum internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară. Spitalul desfășoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea și va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată,  se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică pentru a determina și izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul și în afara spitalului. Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție”, se arată în comunicatul spitalului.

Asistentul medical riscă plângere penală

Pentru că a ascuns adevărul celor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, asistentul medical riscă acum plângere penală.

Pacientul transferat de la Spitalul TBC are coronavirus şi este în Terapie Intensivă internat

“Menţionăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secţia ATI a Spitalului Judeţean, fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara, secţia ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecţie ţi anume: 280 măşti FFP2 îşi FFP3 (la dispoziţia medicului de gardă); 260 combinezoane impermeabile; 25 viziere; 30 ochelari de protecţie, 3000 mănuşi nitrilex, 1408 buc. protecţie încălţăminte. Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat şi a fost primit pe secţie doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare şansele de infectare din această sursă sunt minime”, se arată în comunicatul de presă al Spitalului Judeţean şi în cele spuse de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Sunt bani să se cumpere noi materiale de protecţie

“Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice  pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare si de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale menționate în lista de mai sus, iar fondurile necesare sunt disponibile”, mai spun cei de la Spitalul Judeţean.

Citeşte şi:

EXCLUSIV – Asistent medical de la Spitalul Județean Sibiu infectat cu coronavirus – Încă patru sunt în izolare

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Vă spun cum sta treaba chiar din interior. Asistenta șefă de pe ATI este depășită total de situație. Știa de starea asistentului și l_a adus la muncă printre noi, ceilalți. Este inconștiență, de o nesimțire crasă cu noi, angajații de pe secție. În plina criza ea este acasă, în concediu. Angajații sunt pentru ea negrii pe plantație. Habar nu are cum sa conducă secția. Urlă, are aere de superioritate, dar realitatea e că, habar nu are pe ce lume trăiește. Își face programul după bunul plac, s-a înconjurat de pile care o pupa în fund, și iată rezultatele. Trebuia schimbata de mult, iar acum a dat examenul incompetenței ce o caracterizează. Repet, vă spun aceste lucruri, lucrând pe acea secție. A nenorocit aproape o secție întreaga.