10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a plasa primul pariu online

Pariurile online au crescut constant în popularitate în ultimele două decenii, însă nici un an nu a fost ca acesta, iar motivul este unul care nu putea fi anticipat.

Pandemia de Coronavirus i-a obligat practic pe toți pariorii, fie să migreze online, fie să nu mai parieze. Și aici îi includem pe toți pasionații de adrenalină, adică cei care practică pariuri sportive, sloturi, ruletă, blackjack, poker, bingo, loterii, sporturi virtuale și alte jocuri de cazinou.

De aceea, am pregătit o listă cu 10 puncte pe care trebuie să le cunoască orice persoană care dorește să parieze online, fie că are sau nu experiență în domeniul pariurilor și al jocurilor de noroc:

  1. Nu ai voie să pariezi dacă nu ai împlinit vârsta de 18 ani. Legea le interzice minorilor să parieze, însă o bună parte dintre pariorii experimentați le recomandă tinerilor să aștepte puțin mai mult înainte de a încerca această activitate, întrucât cei care nu știu valoarea banilor ar putea avea de suferit. Profesioniștii le recomandă pasionaților de sport sau jocuri de noroc să se angajeze și să lucreze cel puțin un an de zile înainte de a paria și să nu folosească banii părinților pentru acest hobby.
  2. Poți paria online legal numai la casele de pariuri care sunt licențiate la ONJN. Domeniul pariurilor online a început să fie reglementat în România începând din vara anului 2015, atunci când Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a introdus sistemul național de licențiere. În prezent, avem mai mulți operatori de pariuri online care dețin o licență definitivă în țară, printre care și 888 pariuri, a cărui platformă este una dintre cele mai simple și intuitive, fiind pretabilă începătorilor, dar și celor mai avansați, datorită ofertei bogate cu sute de tipuri de pariuri, inclusiv pariuri cu Handicap Asiatic.
  3. Dacă pariezi online nu trebuie să declari nimic la ANAF. Impozitul datorat pentru pariuri offline și online este identic, însă diferă numai momentul în care acesta se aplică: impozitul este reținut la sursă în ambele cazuri, doar că la pariurile plaste în agenții stradale se oprește impozitul la fiecare bilet câștigător, în timp ce la pariuri online se impozitează numai retragerile din contul de pariuri. Ceea ce trebuie să știe orice parior este că retragerile de până la 66.750 RON vor fi impozitate la sursă cu 1%. Așadar, în prezent, pariorii nu mai trebuie să declare nimic la ANAF, întrucât procesul are loc automat în cadrul operatorilor jocurilor de noroc.
  4. Poți paria online de pe mobil, tabletă sau computer. Ai acces la pariuri și la jocurile tale de cazinou preferate, atâta vreme cât ai un dispozitiv inteligent conectat la internet, oriunde te-ai afla. Confortul este unul dintre principalele avantaje ale pariurilor online. Nu mai trebuie să ieși din casă, să pleci de la serviciu sau să-ți faci drum pentru a te distra, pentru că poți face asta oriunde: în patul de acasă, în cantina de la serviciu, în parc, în tren sau în taxi. În același timp, nu mai depinzi de orarul agențiilor și nici nu mai riști să ratezi șansa de a juca un bilet din cauza aglomerației.
  5. Nu ai nevoie de card bancar pentru a paria online. Anumiți pariori au evitat până acum să parieze online pentru că nu au card bancar sau pentru că nu vor să-și bage datele personale pe site-urile operatorilor. Ceea ce nu cunosc aceste persoane este că operatorii de jocuri de noroc online au sistem de securitate similare cu cele ale băncilor și investesc sute de milioane de euro anual în securitate. Chiar și așa, cei temători au varianta de a efectua depuneri în numerar în anumite agenții sau pot folosi vouchere Paysafecard, care pot fi achiziționate din orice punct PayPoint.
  6. Se pot juca pariuri live în adevăratul sens al cuvântului. Dacă ai pariat live într-o sucursală, probabil nu înțelegi prea bine cu au de oferit aceste platforme. Partidele pot avea chiar și sute de piețe live în același timp și în plus, există numeroase piețe rapide, care îți permit să pariezi pe următoarea fază, următorul minut sau următorul punct. Totul este extrem de rapid, așa că nu vei mai irosi oportunități de a paria din cauza cozilor de la ghișeu.
  7. Anumite pariuri online pot fi închise înainte de termen. Cu siguranță ai auzit de Cash Out, chiar dacă nu ai plasat nici un pariuri online. Este o funcție care îți permite să închizi pariul parțial sau în totalitate, înainte de aflarea deznodământului final al partidei. Se poate folosi funcția Cash Out pentru a închide un bilet pe care sunt meciuri care nu au început, dar și un bilet pe care se găsesc meciuri în desfășurare. Fiecare operator are propriile condiții pentru această ofertă, așa că pariorul are datoria de a verifica cu atenție termenii pentru a nu avea neplăceri. Pot exista restricții pe anumite sporturi, competiții, tipuri de pariuri, cote și așa mai departe. Această funcție poate fi folosită atât pentru reducerea pierderilor pe un bilet care pare să nu mai aibă șanse de reușită, cât și pentru asigurarea unei părți din câștig înainte de final.
  8. Analizează promoțiile și bonusurile oferite de operatori. Operatorii de pariuri sportive, casino și poker se între în a oferi promoții pentru jucătorii nou-veniți. Poate fi vorba de pariuri gratuite, pariuri fără risc, free bet-uri, full bet-uri, bonusuri la prima depunere, pachet de bun venit, rotiri gratuite și așa mai departe. Fiecare dintre aceste promoții au însă o serie de condiții pe care trebuie să le citești pentru a te asigura că știi ce ai de făcut pentru a le rula cu succes. Nu vei putea efectua retrageri până când nu îndeplinești cerințele de pariere! Dacă consider că termenii nu sunt în avantajul tău, poți chiar să refuzi promoția, așa că fă bine și documentează-te, iar dacă ai nedumeriri, contactează operatorul pentru a cere clarificări.
  9. Ai grijă la ponturile așa-zis „sigure” de pe internet. Aceasta este probabil latura cea mai negativă a pariurilor online. Trebuie să te ferești de numeroși escroci care pretind că vând ponturi la meciuri aranjate și care îți vor prezenta tot felul de mărturii false cu bilete câștigătoare și îți vor flutura teancuri de bani pentru a te ademeni. Însă atâta vreme cât vei conștientiza că toate aceste propuneri sunt escrocherii, chiar și cele în care ți se cer banii după terminarea partidei, nu vei avea prea multe bătăi de cap.
  10. Migrarea către pariuri online poate fi fermecătoare, însă nu trebuie să te lași luat de val. Mare atenție la acest tip de a paria, pentru că te poate duce rapid la sapă de lemn. Nu căuta niciodată să-ți recuperezi pierderile, ci acceptă situația și mergi mai departe. Ia o pauză atunci când prinzi o zi proastă și nu încerca niciodată „să te răzbuni”. Nu paria niciodată sume de care nu te poți lipsi și nu lăsa ca jocul să-ți afecteze bunul mers al lucrurilor. Pariurile trebuie să fie o distracție și nimic mai mult!

Ultima oră

Comentariul meu