sua trece pe primul loc la numărul de cazuri de covid 19

Statele Unite conduc de joi statisticile celor infectați de COVID-19, depășind China și Italia, potrivit datelor private citate de presa internațională.

Universitatea Johns Hopkins  a indicat că numărul de cazuri confirmate crește la 82.404 de cazuri, în timp ce ziarul The New York Times a calculat că 81.321 de persoane sunt infectate. Pandemia noului coronavirus originar din orașul Wuhan, în provincia Hubei, din centrul Chinei, a depășit cifra de 529.000 de infectați și a ucis peste 23.500 de persoane în întreaga lume.

Diferențe în datele statistice

Statisticile de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) guvernamentale indică, că ar fi doar 68.440 de cazuri de coronavirus și 994 decese în SUA. Întrebat la conferința de presă zilnică a grupului de lucru al Casei Albe împotriva coronavirusului despre faptul că țara are cel mai mare număr de coronavirus infectat la nivel mondial, președintele american Donald Trump a fost sceptic. „Nu știți care sunt numerele din China”, a subliniat președintele.

China, Italia, Statele Unite și Spania, cele mai multe patru țări afectate

Conform bilanțului global actualizat  joi de către Universitatea Johns Hopkins, pandemia s-a răspândit prin 175 de țări și teritorii. Cele patru țări cele mai afectate de pandemie (China, Italia, Statele Unite și Spania) totalizează peste 298.353 de cazuri, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de persoane infectate cu virusul la nivel mondial.

Rata de creștere a pandemiei s-a accelerat brusc în ultimele săptămâni. De la începutul focarului din orașul Wuhan, în decembrie 2019, până la înregistrarea primelor 100.000 de cazuri, au trecut 67 de zile, în timp ce cifra de 200.000 de pozitivi a fost atinsă unsprezece zile mai târziu, iar cifra de 300.000 abia patru zile mai târziu, potrivit BBC. Datele statistice arata ca de la 400.000 de cazuri, omenirea a sărit la 500.000 în doar două zile.

Ultima oră

Comentariul meu