foto criza ne dă idei - ce-a făcut un sibian cu declarația pe proprie răspundere

Distanțarea socială ne dă mari bătăi de cap zilele acestea. Măsurile guvevernamentale privind limitarea răspândirii coronavirusului au fost primite cu reticență, mai ales cea care se referă la limitarea deplasărilor în afara locuinței și obligația de a prezenta declarații pe propria răspundere pentru a explica nevoile urgente care ne fac să ieșim din casă.

O soluție inedită pe timp de criză

În situații de criză, apar de obicei și soluțiile de criză. Așa a apărut și ideea unui sibian care a vrut să ne scape de grija declarației pe proprie – răspundere și a inventat tricoul – document.

Pe alb sau pe negru este imprimat la dimensiune mare textul declarației pe proprie răspundere cerută de autorități pentru deplasările urgente în afara locuinței. Sibianul care a avut această idee, s-a gândit să îi scape de o grijă pe cei care au nevoie de acest document.

„Ideea a venit în contextul multor frustrări și revolta cetățenilor cu privire la ultimele măsuri de prevenție privind condițiile de ieșire din casă, astfel ca noi să nu mai fim nevoiți să facem zi de zi declarație pe propria răspundere. Această inițiativă este o formă de artă, în vremuri de criză”, spune Florin Țintea, sibianul care a avut ideea de a pune declarația pe proprie răspundere pe tricouri.

Sibienii au fost încântați de ideea de a purta declarațiile pe tricouri de bumbac și spun că le-ar cumpăra la nevoie.

„Da, o idee bună. Nu știu dacă aș purta un astfel de tricou dar cunoasc oameni care ar purta. Destul de amuzantă ideea. Noi mereu avem idei, chiar și pe timp de criză”, a spus Mirabela S.

„Foarte bună ideea. Dar oare autoritățile ce spun? Oare acceptă această variantă de declarație?”, se întreabă Radu M.

foto criza ne dă idei - ce-a făcut un sibian cu declarația pe proprie răspundere foto criza ne dă idei - ce-a făcut un sibian cu declarația pe proprie răspundere foto criza ne dă idei - ce-a făcut un sibian cu declarația pe proprie răspundere

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu apreciază originalitatea sibianului însă transmite public că declarația este acceptată numai în format electronic sau pe hârtie.

„Îi informăm pe sibieni că declarația pe proprie răspundere nu este acceptată în această formă. Ea trebuie prezentată organelor de control numai în formatul anunțat de autorități – pe hârtie sau în format electronic – pe telefon, tabletă sau alte dispozitive electronice”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Tricourile – document pot fi așadar doar un souvenir care să ne aducă aminte mai târziu de criza coronavirus.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii