un șofer de ambulanță din sibiu, izolat la domiciliu
FOTO arhivă

Un șofer de Ambulanță din Sibiu este izolat la domiciliu de șapte zile după ce a transportat o persoană aflată în carantină în județul Olt. Ambulanțierul a fost solicitat să preia o persoană de la Păltiniș și s-o transporte la Corabia.

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România a anunțat astăzi că 3 angajați ai Serviciilor de ambulanță din România au fost confirmați pozitiv cu COVID – 19. De asemenea,  113 angajați, dintre care 68 în 22 de județe și 45 de angajați ai Serviciului de Ambulanță București – Ilfov sunt izolați la domiciliu.

Unul dintre ambulanțierii izolați la domiciliu este din Sibiu. Acesta a transportat o persoană întoarsă dintr-o zonă roșie.

„Colegul nostru, șofer pe Ambulanță, a fost solicitat să se deplaseze la Păltiniș de unde a transportat o persoană aflată în carantină până la Corabia. Ambulanțierul nu a purtat echipamentul pe toată durata deplasării și din această cauză, s-a considerat că trebuie să intre în izolare preventiv. Acesta mai are de stat în izolare încă 7 zile, deoarece a stat deja o saptămână. Starea lui de sănătate este bună și nu are simptome”, a precizat Genu Scridon, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

Președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța cere testarea întregului personal de la Serviciile de Ambulanță din județele în care există angajați în izolare.

„Pentru a păstra operativitatea în intervenții solicităm de urgență testarea întregului personal din serviciile de Ambulanță din județele care au angajați în izolare, în prima etapă și în etapa a doua, testarea tuturor angajaților serviciilor de Ambulanță din țară”, a transmis printr-un comunicat de presă,  Gheorghe Chiș, președintele FNSAR.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu