video foto: sibienii sprijină spitalele din județ - mai mulți voluntari fac viziere pentru medici

Sibienii luptă zilnic împotriva răspândirii noului coronavirus. Sunt uniți și se ajută unii pe ceilalți și, mai ales, în aceste momente critice, ajută cadrele medicale din județ. Un grup de voluntari face, de două zile, viziere pe care le donează spitalelor, dat fiind faptul că majoritatea medicilor lucrează, în prima linie, fără aceste materiale esențiale de minimă protecție.

Radu și Diana Iamandi sunt doi frați din Sibiu care s-au gândit că pot face ceva bun pentru comunitatea în care trăiesc. S-au gândit, în primul rând, la medicii din județ, care luptă minut de minut împotriva răspândirii noului coronavirus, fără echipamentele esențiale de minimă protecție. În urmă cu un an, cei doi au deschis în oraș un atelier public, dar pe care s-au văzut nevoiți să îl închidă, fiindcă nu au existat doritori. Acum, în plină pandemie, l-au redeschis și s-au pus pe treabă. S-au alăturat celor de la viziere.ro din București și, împreună cu 20 de voluntari, fac viziere pe care le trimit la spitalele din județ. video foto: sibienii sprijină spitalele din județ - mai mulți voluntari fac viziere pentru medici

Aproximativ 300 de viziere în doar două zile
De două zile, voluntarii sibieni fac viziere pentru medici. Lucrează câte șase pe o tură: unii taie, unii curăță, iar alții ambalează. Așa au ajuns ca, în doar două zile, să facă aproximativ 300 de viziere, pe care le-au și împărțit în oraș, la spitale și la poliție.

„De două zile ne-am apucat să facem viziere pentru spitalele din Sibiu și pentru medici. Până acum am făcut 250-300 de viziere. Ieri, pe la 2 noaptea, am lăsat câteva la Spitalul Militar, au ajuns câteva și în cadrul poliției, iar astăzi o voluntară care lucrează la Medicină Legală a luat 50 de bucăți, pe care să le împartă”, spune Radu Iamandi.

Grup de voluntari pe WhatsApp
Sibienii care doresc să se alăture inițiativei celor doi frați se pot înscrie într-un grup de WhatsApp creat special pentru voluntari. Fiecare persoană anunță când poate merge la atelier. Pentru a intra în grupul „făcătorilor de viziere”, dați click AICI.

Puteți ajuta cu donații
Cei care doresc, pot ajuta cu donații. Pentru a crea vizierele este nevoie de folie (PET 0.25-1 mm grosime), astfel că, dacă aveți acasă sau aveți posibilitatea de a achiziționa, nu stați pe gânduri!

„Am primit donații de la un domn, 30 kilograme de folie de PET. De asemenea, vom mai primi în jur de 500 de kilograme de folie, iar pentru o perioadă este suficient. Căutăm în special plăci de PET, nu neapărat folie la rolă. Placa poate fi mai ușor pusă pe patul de tăiere. Însă lucrăm cu ce primim. Orice donație este binevenită”, menționează Radu Iamandi. video foto: sibienii sprijină spitalele din județ - mai mulți voluntari fac viziere pentru medici

Fiecare sibian poate face viziere acasă
Oricine poate face viziere acasă, cu ajutorul unei foarfece, unui capsator și a unei folii PCV. Folia poate fi ridicată de la atelierul de pe strada Nicolae Teclu, nr. 29.

„Vizieră improvizată cu o foarfecă, un capsator și folie PCV. Cine vrea să-și facă acasă, să vină să ridice folia din Sibiu, str. Nicolae Teclu 29 (în curte cu spălătoria auto), cu un apel în prealabil 0741420844. Folia se va da la rolă, căt e nevoie și va fi tăiată de fiecare în parte acasă (date personale necesare la predare)”, scrie Diana Iamandi-Gido, pe pagina sa de Facebook. video foto: sibienii sprijină spitalele din județ - mai mulți voluntari fac viziere pentru medici

De asemenea, cei care au nevoie de viziere de protecție pot completa un formular. Cei de la viziere.ro centralizează toate datele și le spun voluntarilor unde trebuie să trimită și care sunt spitalele care au prioritate.

În același timp, sibienii pot face donații prin Fundația Comunitară Sibiu, în campania „Un spital + O comunitate”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu