inspectorul general ișj sibiu, mesaj către profesori: "nu toceală la greu, mai degrabă clădire de caractere"

După ce mai mulți părinți s-au plâns în mediul online că, de când s-au închis școlile, elevii sunt bombardați cu teme și cu tot felul de cerințe din partea profesorilor, inspectorul – șef Alexandru Dumbravă ia poziție. Acesta îndeamnă cadrele didactice din tot județul să nu exagereze cu temele doar pentru a bifa că au făcut lecții online.

Inspectorul – șef Alexandru Dumbravă a transmis profesorilor sibieni un mesaj ferm prin care îi îndeamnă la moderație când vine vorba de teme și lecții în plină pandemie de coronavirus.

„Dragi colegi profesori, vă rog să nu exagerați. Trebuie ținut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârșit și hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal vă spun că, la noi în casă, ne apropiem de 1000 de pagini listate. Nu este normal”, le-a atras atenția Dumbravă.

Acesta face lămuriri și în ceea ce privește Săptămâna Altfel, care, în cele mai multe școli din Sibiu, era programată între 30 martie și 3 aprilie.

„Vă rog să vă asigurați că perioada Școala Altfel programată, rămâne Școala altfel, nu se trimit lecții sau teme. Si să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim și simțim”, a transmis inspectorul – șef, care și-a continuat mesajul către profesori cu câteva recomandări. 

„Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare…și mai puțin despre istorie, chimie, etc…Despre cum să învățăm și despre ce, și nu despre cât de mult. Nu toceală la greu, ci mai degrabă clădire de caractere. Părerea mea. Vă rog, nu îi omorâți, ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online….est modus in rebus. (n.r. traducere: este măsură în toate)”, a concluzionat inspectorul – șef al IȘJ Sibiu, Alexandru Dumbravă.

Ultima oră

Comentariul meu